Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Platformele subterane de colectare a gunoiului la Alba Iulia. Investiția din bugetul local va fi de 2,5 milioane euro

Publicat

Valoarea lucrărilor pentru amplasarea a 134 de platforme subterane pentru colectarea deșeurilor în orașul Alba Iulia, investiție ce urmează să fie făcută în acest an, va fi de 11,7 milioane lei. Documentația intră la aprobare în ședința Consiliului Local de joi, 27 februarie.

În ședința din 27 februarie urmează să fie aprobată actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție la 11.736.621,17 lei (inclusiv TVA), din care lucrări de construcții-montaj în valoare de 7.498.253,56 lei. Investiția este eșalonată pe doi ani, cu durată estimată a execuției, 16 luni.

”Colectarea deșeurilor urbane se va face în containere de 1,1 mc, găzduite în platforme subterane, cu separarea deșeurilor pe fracții (fracție umedă, hârtie, mase plastice, metale și sticlă). Punctele de colectare vor fi prevăzute cu sistem de acces electronic digital, contorizarea intrărilor pe baza unui software, monitorizarea de la distanță și alimentare cu energie verde pentru funcționarea acestui sistem”, se arată în documentația de proiect CL.

Gurile de alimentare (coșurile de inserție), situate suprateran, sunt confecționate din material inoxidabil, care să asigure un aspect urban confortabil.

”Sistemul subteran asigură eliminarea posibilității accesului rozătoarelor, insectelor, animalelor în interiorul platformei, precum și eliminarea posibilității vandalizării întregului sistem”, se mai precizează în raportul de specialitate.

Potrivit sursei citate, în urma contractării proiectării și execuției lucrărilor, indicatorii tehnico-economici ai investiției s-au modificat și este necesară actualizarea acestora. Contractul semnat anul trecut cu B.T. Best Tools SRL era în valoare de 9 milioane lei.

În 2018, valoarea estimată a lucrărilor, stabilită prin două hotărâri de consiliu local a fost de 12,6 milioane lei (2,7 milioane euro) – HCL 217/2018, apoi actualizată la 13,7 milioane lei (2,9 milioane euro), iar acum 11,7 milioane lei (aproximativ 2,5 milioane euro).

Lucrările ar urma să înceapă din martie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax