Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Plățile în numerar ar putea fi limitate pentru românii cu datorii la stat. Ce spune ministrul Finanțelor

Publicat

Plățile în numerar ar putea fi limitate pentru românii cu datorii la stat. Românii care au datorii la buget și conturi poprite ar putea avea restricții în tranzacțiile cu numerar până la achitarea debitelor, a declarat joi seara ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. 

„Din 51 de miliarde creanţe bugetare, neîncasate la buget, România a încasat 7 miliarde de lei, tocmai pentru că aceste plăţi în numerar care există… dar repet, numai pentru cei care au popriri pe conturi, numai pentru această situaţie s-ar putea aplica această restricţie a plăţilor în numerar pentru că trebuie să introducem această disciplină în ceea ce priveşte plata contribuţiilor faţă de buget”, a declarat Marcel Boloş, joi seara, la Antena 3 CNN.

Plățile în numerar ar putea fi limitate pentru românii cu datorii la stat

Ministrul a explicat că se vor putea face plăți în numerar până în limita a 5.000 de lei pentru marii contribuabili, 2.500 de lei pentru contribuabilii mijlocii şi 1.000 de lei pentru contribuabilii mici, doar în perioada în care există poprire.

„Dacă ţi-ai plătit impozitele şi taxele, se ridică această limită şi poţi să facă în continuare plăţile în numerar, fără niciun fel de problemă”, a mai precizat Marcel Boloş.

Ministrul a explicat că datornicii la buget au ca modalitate eşalonarea simplificată a plăţii datoriilor. „Este un lucru de normalitate ca aceste impozite şi taxe datorate bugetului să fie achitate bugetului (…) Se pot achita în continuare în numerar impozitele şi taxele, fără niciun fel de dificultate”, a spus ministrul.

„E prima dată când avem peste 50 de miliarde de lei încasaţi de către ANAF. Pentru că s-a redus evaziunea, pentru că am implementat proiectele de digitalizare”, a mai declarat Marcel Boloș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate