Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PNL Alba se leapădă de Cîțu, la câteva luni după ce l-a susținut pentru șefia PNL. Motivele și condițiile puse de liberali

Publicat

Liberalii din Alba se alătură grupului masiv de organizații care vor schimbarea lui Florin Cîțu de la conducerea PNL și înlocurea acestuia cu Nicolae Ciucă, dar au o serie de condiții.

Aceștia s-au întâlnit joi într-o ședință a Biroului Politic Județean, unde au discutat situația ivită în partid și au decis poziția organizației.  

Vezi VIDEO: Florin Cîțu și-a dat demisia de la conducerea PNL: Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor. Am demisionat

De reamintit că organizația din Alba l-a susținut, cu doar câteva luni în urmă, pe Florin Cîțu în competiția internă cu Ludovic Orban.

Ce spune președintele PNL Alba, Ion Dumitrel:

„Da, PNL Alba este printre organizațiile semnatare, prin urmare suntem pentru convocarea unui Congres Extraordinar. Și, da, suntem printre organizațiile care l-au susținut pe Florin Cîțu pentru funcția de președinte. Cam așa stau lucrurile foarte pe scurt.

Nu sunt genul de politician care să insiste asupra lucrurilor care țin de bucătăria partidului, pentru că datoria noastră este să livrăm rezultate oamenilor și nu opinii, mai mult sau mai puțin erudite, ce cuprind sau exclud politicieni. Nu ne este dat să știm încotro vor merge lucrurile, atunci când facem o alegere. Ar fi bine să avem atâta limpezime dar, din păcate, nu ai întotdeauna dreptate, nu poți fi mereu în situația ideală de a spera și de a ți se împlini așteptările. Uneori se întâmplă, alteori nu. Și mulți dintre colegii mei, și eu, considerăm că a trecut prea mult timp între ceea ce și-a asumat actualul președinte față de PNL și rezultatele nu foarte convingătoare din prezent. Totul e diferit, suntem într-un cadru diferit, în care proporția crizei economice actuale îi atinge pe români. Prin urmare, e cazul să avem puterea să acceptăm că unele aspecte trebuie corectate imediat, nu într-o perioadă nedefinită de timp.

Pentru mine, omul Florin Cîțu rămâne un profesionist și un coleg pe care mi-l doresc oricând în partid. Iar politica, așa cum o văd eu, nu este despre o raportare de 1 la 1, dacă cineva e de acord sau nu cu altcineva. Partidul și deciziile conducerii sunt un ansamblu, tocmai acesta este motivul pentru care vreau ca în acest congres să nu se pună accentul doar pe o excludere, ci pe includerea opiniilor tuturor într-o dezbatere care să explice inventarul, deloc îmbucurător, al momentului. Cum nu cred că după acest congres lucrurile trebuie să fie puse exclusiv pe umerii cuiva pentru a fi rezolvate. În ceea ce ne privește pe noi, pe cei din Alba, competența noastră cea mai mare nu e politica, ci faptul că ne putem privi alegătorii în ochi cu bucuria că știi că ți-ai făcut treaba. Ce zici, aia faci. Și acesta este singurul lucru pe care-l așteptăm de la cei care se încumetă să intre la nivelul deciziilor guvernamentale sau centrale. Să nu uite niciodată că puterea e a oamenilor și nu există nicio altă cale de a fi convingător, decât dacă îți faci treaba.

Decizia PNL Alba a fost luată după consultări cu aleșii locali și structurile interne ale partidului, în unanimitate”, a transmis Ion Dumitrel, președinte PNL Alba.

Context

Aproximativ 40 de organizații județene PNL (aproape toate) au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șefia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă.

Dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, liderii organizațiilor PNL vor convoca vineri dimineața ședințe ale Birourilor permanente județene pentru a cere declanșarea procedurii de organizare a unui Congres extraordinar.

Nu este însă foarte clar de ce organizațiile din județe s-au solidarizat rapid cu ideea schimbării lui Cîțu. Aparent, liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliția cu PSD și că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje.

Neoficial, ar putea fi vorba despre întărirea coaliției de guvernare și a puterii lui Ciucă, mai ales în contextul războiului din Ucraina. De altfel, și numirea lui Ciucă în fruntea Guvernului, dar și scoaterea USR de la Guvernare, a fost speculată în acest sens.

Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 31.03.2022 at 18:37

    Se dovedeşte că acest măreţ PNL este o adunătură de neaveniţi păpuşaţi până la ultimul om. Şi atunci ce să mai zicem de acest Dumitrel? Azi e albă mâine-i neagră, nici el nu ştie cum să se poziţioneze, ca nu cumva să-l zboare din cauza poziţionării proaste. Niciodată nu a fost un adevărat lider local, păpuşel.

  2. Currea Spiridon

    duminică, 03.04.2022 at 18:30

    Este rusinos, domnule Dumitrel, ce faceti , imi itariti convingerea ca romanii sunt jumatate liberalopesedisti iar cealalta jumatatate pesedistoliberali. Rusine clasa politica. arh. Curea Spiridon.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax