Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PNL pregăteşte moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă. „Este o situaţie de neimaginat”

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, de vineri, în care solicita public demisia premierului Viorica Dăncilă nu a rămas fără ecou în rândul Opoziţiei. Liderii PNL şi USR spun că pregătesc moţiune de cenzură, având în vedere că încrederea guvernului poate fi retrasă doar de parlamentari.

„Categoric guvernul ăsta trebuie să plece, iar premierul nu se arată altceva decât o slugă a lui Dragnea şi Tăriceanu, care execută toate comenzile celor doi lideri şi care n-are nicio treabă cu buna guvernare a României”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL, pentru Ziare.com. Acesta a precizat că PNL va folosi moţiunea de cenzură, ca instrument constituţional în această situaţie, în momentul în care vor exista cele mai mari şanse pentru a obţine un număr cât mai mare de voturi.

„Vom avea discuţii chiar astăzi cu PNL pentru a iniţia moţiunea de cenzură”, a confirmat şi liderul USR, Dan Barna, pentru sursa citată.

Liberalii analizează posibilitatea iniţierii unei moţiuni de cenzură contra guvernului, pentru a provoca demiterea premierului Viorica Dăncilă, a confirmat, la Realitatea TV purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

„PNL va iniţia o moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară, aceasta va trebui să adune voturile necesare pentru a da jos acest guvern,” a afirmat Ionel Dancă.

„Este o situaţie de neimaginat în care a ajuns România din cauza unor impostori care conduc guvernul şi parlamentul. Este o situaţia conflictuală, generată de cei care nu înţeleg să-şi exercite atributiile conform Constituţiei, este un conflict provocat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, ascunşi în spatele doamnei Dăncilă,” a mai precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

„Este un conflict provocat strict pentru a-l pune pe preşedinte într-o situaţie dificilă, dar asta aruncă ţara într-o criză economică greu controlabilă. Este efectul politicilor absolut iresponsabile ale PSD şi ALDE, iar nota de plată o achităm acum toţi, prin valul de scumpiri”, potrivit acestuia.

Încrederea guvernului poate fi retrasă doar de parlamentari. În ședință comună, senatorii și deputații pot să depună moțiune de cenzură și astfel să retragă încrederea guvernului. Dacă moțiunea de cenzură trece, guvernul este automat demis.

„Doamna Dăncilă a preferat să executele ordinele de la partid. Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă nu face față poziției de prim-ministru al României și transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România, de aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi Preşedintele Klaus Iohannis cere demisia premierului Viorica Dăncilă: „Preferă să execute ordinele de partid”

Viorica Dăncilă era așteptată, vineri, la Palatul Cotroceni pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis. Invitaţia fusese lansată acum două zile, când tema propusă de şeful statului era un eventual conflict între Guvern şi BNR.

surse: ziare.com, digi24.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax