Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PNL solicită Guvernului adoptarea imediată a OUG de majorare a alocațiilor pentru copii

Publicat

bani

Partidul Național Liberal îi solicită premierului Viorica Dăncilă să convoace de urgență Guvernul pentru a emite OUG în vederea aprobării noilor alocații ale copiilor. Vicepreședintele PNL, Florin Roman, a declarat că, dacă alocațiile nu vor fi majorate de la 1 martie, singurul vinovat este Guvernul Dăncilă, PSD și aliații de la guvernare, ALDE.

Solicitarea PNL a fost făcută publică joi de către deputatul PNL de Alba, Florin Roman, în conferinţă de presă.

CITEȘTE ȘI: Alocaţiile copiilor, majorate la 150 lei lunar. Circ în Parlament după ce amendamentul la buget a fost aprobat

”PNL îi solicită primului ministru al României, doamna Vasilica Viorica Dăncilă, să convoace de urgență Guvernul României și așteptăm ca astăzi să emită, în ordonanță de urgență, majorarea alocațiilor copiilor, în urma amendamentului trecut de către PNL la dezbaterile despre bugetul de stat, de la 200 la 300 de lei pentru copii de 2 ani și de la 84 la 150 de lei pentru cei între 12 și 18 ani.

Este o lege dată în Parlament, chiar dacă ea este contestată, prin ordonanță de urgență, nu este pentru prima dată când s-a întâmplat așa ceva, Guvernul poate  astăzi, să emită ordonanța prin care alocațiile majorate să intre în plată începând cu 1 martie anul curent.

Singurul vinovat, în situația în care alocațiile nu vor fi majorate de la 1 martie, este Guvernul Dăncilă și PSD împreună cu aliații lor din ALDE”, a declarat Florin Roman.

Acesta a amintit de „un lucru teribil care din punctul nostru de vedere arată că acești oameni gândesc doar în defavoarea copiilor”.

„I-am spus domnului Dragnea și o să îi mai spun: Cât de cinic poți să fii ca să furi de la copii? Are un dosar și o condamnare pe furtul de bani de la Direcția Județeană pentru Protecția Copiilor Teleorman și acum vrea să fure alocațiile copiilor. Nimic nu îi împiedică. Vreau să știu și eu, ca vicepreședinte PNL, care a fost urgența în cazul Ordonanței 7 pe Justiție și de ce nu este urgență creșterea alocațiilor pentru copii.

PNL solicită Guvernului Dăncilă să vină la muncă, să dea ordonanța, astfel încât cei 4 milioane de copii să poate beneficia de alocațiile majorate de PNL în urma amendamentului depus la bugetul de stat.

Repet, singurul vinovat în cazul în care alocațiile nu vor fi majotate este Guvernul PSD”, a spus Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax