Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PNL va forța anticipatele sau intrarea la guvernare. Scenariul pe care mizează Klaus Iohannis, dezvăluit de Rareș Bogdan

Publicat

bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a dezvăluit luni seară la Digi24 scenariul pe care mizează președintele Klaus Iohannis și liberalii, atunci când propun un guvern monocolor PNL sub conducerea lui Ludovic Orban: vor forța anticipatele. Într-un al doilea scenariu, vor intra la guvernare cu forța, respectiv

Dacă guvernul PNL condus de Ludovic Orban nu obține sprijin în Parlament și nu va trece votul de învestitură, se va merge și a doua oară în fața Parlamentului cu aceeași propunere de premier și aceeași componență de guvern.

Și atunci, executivul Orban fie va fi învestit, fie dacă nu, se ajunge la alegeri anticipate convocate de președinte.

Noi vom merge și-n a doua situație, în cazul în care s-ar întâmpla acest lucru, deci n-are rost să continue această stare de fapt, că noi vom merge cu același candidat, noi nu schimbăm candidatul de premier, dacă președintele pe dânsul îl alege. Deci, noi mergem cu același candidat și foarte probabil dânsul va merge cu același guvern. Așa că dacă vor să-l cadă încă o dată, vom ajunge la anticipate. Noi ne dorim anticipate, eu sunt unul dintre cei care militează pentru anticipate”, a spus Rareș Bogdan.

În altă ordine de idei, dacă parlamentarii refuză de două ori nominalizarea președintelui, atunci acesta poate dizolva Parlamentul și poate convoca alegeri anticipate. Aceasta înseamnă fie că PNL intră la guvernare cu forța, chiar și cu un guvern minoritar, votat de toți cei care nu vor să își piardă mandatele și să meargă din nou la alegeri, fie va urma scenariul anticipatelor.

Această ultimă variantă le convine unora dintre partidele aflate pe trend, respectiv Alianței USR-PLUS, dar și PNL. PE de altă parte, PRO-România ar putea fi dezavantaja în cazul unor alegeri în perioada următoare, din cauză că nu are infrastructură locală (primari, consilieri locali etc) și ar fi greu să mai obțină actualul număr de parlamentari luați de la PSD.

Din acest motiv se poate ajunge la situația paradoxală ca un guvern Orban să fie votat de partidul lui Victor Ponta și chiar de PSD, nu însă și de USR-PLUS.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax