Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Podul de la intrarea în satul Limba va fi înlocuit cu unul nou. Investiția ajunge la aproape 200.000 de euro

Publicat

Podul de la intrarea în satul Limba dinspre Oarda va fi înlocuit cu unul nou și mult mai sigur. Consilierii județeni vor vota în ședința de joi proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza documentației de avizare a lucrărilor de investiție, pentru obiectivul „Consolidare pod pe DJ107C, km 9+223, peste pârâul Dumbrăvița din localitatea Limba. Valoarea investiției este de aproape 200.000 de euro.

Obiectivul de investiții, propus pentru consolidare traversează pârâul Dumbrăvița și este amplasat pe drumul județean 107.

În raportul de specialitate se arată că „podul asigură legătura localităților aflate pe malul stâng al Mureșului – Teleac, Drâmbar, Ciugud, Șeușa, Limba – prin drumul județean DJ 107C, cu drumul național DN1.

Podul are o lungime de 12 metri și o suprastructură realizată din 9 grinzi prefabricate din beton precomprimat (fâșii și goluri), simplu rezemate. Infrastructura este alcătuită din două culee din beton simplu pe fundații directe.

La nivelul infrastructurii actuale a podului au fost constatate degradări şi deplasări faţă de poziţia iniţială, fisuri și crăpături ale betonului, ce fac necesare lucrări de reabilitare.

În urma expertizei, podul a fost în clasa tehnică IV, fiind într-o stare avansată de degradare. Pentru rezolvarea problemelor, se va construi un pod nou cu o structură flexibilă din oțel ondulat.

Serviciile de proiectare au fost contractate cu firma „Drumex” SRL, din Cluj-Napoca, desemnată câștigătoare în urma unei licitații.

Valoarea totală a investiției este de 864.360 lei (cu TVA) reprezentând 192.080 euro (1 euro=1,50 lei), din care C+M 724.086 lei (cu TVA), reprezentând 160.908 euro.

Durata de execuție este de 2,5 luni calendaristice, în condițiile asigurării surselor de finanțate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. S-au votat taxele locale şi tarifele datorate bugetului judeţean şi eşalonarea dividendelor PIC Cugir | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax