Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

”Polaris”, amendată de Garda de Mediu pentru depozitul temporar de deșeuri de la Alba Iulia. Dosar penal la Poliție

Publicat

g

Garda de Mediu a sancționat firma care se ocupă de salubritatea din Alba Iulia, Polaris M Holding, în urma unui control desfășurat la platforma temporară de gunoi, de la marginea orașului.

Mai mult, poliția a deschis și un dosar penal în acest sens. Se pare că societatea de salubritate continuă să depoziteze gunoiul în zona respectivă.

Spațiul temporar de depozitare a gunoiului folosit de firma de salubritate situat la câțiva zeci de metri distanță de cel mai mare siloz de cereale din Alba Iulia, nu departe de sediile Jandarmeriei și Pompierilor și la doar 200 de metri de gara din Bărăbanț.

În urma cu 4 luni, Alba24 scria de problema spațiului de depozitare și de nemulțumirile agenților economici din zonă, legate de prezența unor munți de gunoaie chiar lângă spațiile în care își desfășoară activitatea zilnică.

CITEȘTE ȘI: VIDEO AERIAN: Cum arată depozitul temporar de gunoi de la Alba Iulia. Munții de mizerie de la marginea orașului

Între timp, agenții economici au trecut la fapte și au făcut plângeri către instituțiile abilitate ale statului pentru a lua măsuri.  În urma plângerilor Polaris M Holding a fost amendată şi obligată de a elibera total platforma betonată de deşeurile depozitate temporar.

Însă, cei care au sesizat situaţia susţin că maşinile companiei Polaris nu respectă decizia impusă de autorităţi şi descarcă în continuare gunoaie pe platforma din Bărăbanţ.

Într-un document emis de Prefectura Alba se precizează că: ”în urma controlului efectuat la amplasamentul depozitului de deşeuri municipale, unde funcţionează platforma de depozitare temporară a deşeurilor municipale, s-a constatat nerespectarea autorizaţiei de mediu, a legislaţiei sanitare privind depozitarea deşeurilor menajere, respectiv prevederile legale din domeniul situaţiilor de urgenţă, fapt care a impus sancţionarea contravenţională a SC Polaris M Holding SRL şi stabilirea de măsuri pentru respectarea actelor de reglementare emise, eliberarea terenului de deşeuri, igienizarea şi dezinfecţia platformei pentru respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare şi a celor din domeniul situaţiilor de urgenţă referitoare la organizarea apărării împotriva incendiilor, prevenirea şi stingerea incendiilor, asigurarea căilor de evacuare/intervenţie mijloace de primă intervenţie.

De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Alba efectuează în continuare cercetări sub aspectul comiteriii infracţiunii de «neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase»”

d

Rezultatele analizei situației au fost concluzionate de către o comisie formată din reprezentanţii Gărzii de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul penru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în urma deplasării la fața locului și a verificării respectării prevederilor legale în vigoare.

 

 

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit în sensul giratoriu, pe Bulevardul Revoluției

Publicat

Un accident rutier a avut loc vineri, în jurul orei 17.40, în sensul giratoriu aflat la intersecția dintre Bulevardul Revoluției 1989 și strada Toporașilor din Alba Iulia.   Din primele informații de la fața locului, în incident au fost implicate două automobile, o Dacia și un automobil marca Skoda.   Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcare cu trei etaje și 150 de locuri, în cartierul Cetate din Alba Iulia. Proiectul a intrat în dezbatere publică

Publicat

parcare

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică documentația pentru construirea unei clădiri ce va servi drept spațiu de parcare cu parter și trei etaje pe strada Arnsberg. Prin acest proiect, administrația locală vrea să asigure 150 de locuri de parcare noi, în regim supraetajat. Pe terenul propus spre reglementare există la momentul actual un […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: COD GALBEN de FURTUNĂ în ALBA. Averse, descărcări electrice, grindină și vânt puternic. Localități vizate

Publicat

furtuna

Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de furtună, vineri după-amiază. UPDATE: Până la ora 18.00 sunt vizate localitățile: Blaj, Jidvei, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Sâncel, Șpring, Bucerdea Grânoasă, Cergău, Roșia de Secaș, Ohaba, Cenade, Doștat. Până la ora 16.30, sunt vizate localitățile Aiud, Teiuș, Baia de Arieș, Galda de Jos, Mihalț, Lopadea Nouă, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „În zorii dictatorilor”, spectacol de teatru inedit, despre istoria cenzurii și a terorii, prezentat de liceeni din Aiud

Publicat

Istoria ca fluviu al memoriei, o memorie încărcată de simboluri ale terorii a fost adusă în prezent în cadrul spectacolului de teatru „În zorii dictatorilor” , desfășurat în perioada 15-17 iulie la Aiud. Zece elevi ai Colegiului Național ”Titu Maiorescu” Aiud, alături de colegii lor din Hida, județul Sălaj și de actori și muzicieni profesioniști […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate