Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Politica de reorganizare a spitalelor din judeţ nu este agreată de sindicalişti

Publicat

Sindicaliştii din sănătate susţin că spitalele din judeţul Alba propuse pentru includerea în procesul de reorganizare puteau fi scutite de aceste probleme, dacă autorităţile judeţene responsabile ar fi acţionat ferm la Ministerul Sănătăţii, pentru păstrarea juridică actuală a unităţilor în cauză. Politica de reorganizare nu este în folosul pacienţilor, mai precizează aceştia.

Preşedintele „Sanitas” Alba, Marius Sepi, a spus că semnalele trase de sindicat încă de la începutul anului cu privire la comasarea şi desfiinţarea spitalelor s-au adeverit marţi. Acesta a precizat că însuşi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat în conferinţa de presă de marţi (n.r. – la care a participat şi Marius Sepi) că evaluarea spitalelor s-a făcut cu ajutorul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi al prefecturilor.

„Ceea ce mi-a atras atenţia şi întăreşte ceea ce am spus de-a lungul timpului (n.r. – că Direcţia de Sănătate Publică Alba are o implicare în realizarea listei spitalelor propuse pentru reorganizare) este declaraţia ministrului Sănătatii, Cseke, care se exprima exact aşa: această lucrare a fost făcută împreună cu directorii de direcţii de sănătate judeţene şi cu prefecturile”, a precizat Marius Sepi.

Potrivit liderului „Sanitas”, nu întâmplător sunt propuse atât de multe spitale din judeţul Alba pentru comasare şi reorganizare. „Suntem singurul judeţ din România care nu s-a dus la Raed Arafat cu acte şi o delegaţie care să cuprindă toţi directorii de spitale, pentru discuţii”, a afirmat Sepi.

Sindicalistul susţine că Ministerul Sănătăţii a evaluat spitalele după indicatorii de performanţă din 2008, care nu mai corespund cu realitatea zilelor noastre. Drept exemplu a fost dat spitalul din Abrud, aflat în proces de reabilitare şi modernizare de un an, administraţia locală obţinând fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare, fiind rezolvată totodată şi problema de personal medical. Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii a propus comasarea acestui spital cu Spitalul Judeţean Alba, aflat la sute de kilometri distanţă, riscând astfel să piardă, odată cu statutul juridic, şi fondurile europene.

„Administraţia locală Abrud riscă să piardă finanţarea europeană pentru o prostie făcută de cineva din Guvern, care nici nu ştie cum arată judeţul Alba”, a mai afirmat Marius Sepi.

Reamintim că, marţi, pe site-ul Ministerului Sănătăţii  au fost publicate listele cu 182 de unităţi sanitare din întreaga ţară, propuse pentru reorganizare.
La nivelul judeţului Alba, autorităţile din Capitală au propus comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud şi a Spitalului orăşenesc Abrud cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, iar Spitalul de Boli Cronice Câmpeni a fost propus pentru comasarea cu Spitalul orăşenesc Câmpeni.
Pentru reprofilare în cămine de bătrâni au fost propuse spitalele din Ocna Mureş, Zlatna şi Baia de Arieş.

Marius Sepi a precizat că „Sanitas” nu şi-a dat acordul cu privire la propunerile făcute de minister.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax