Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţiştii de ordine publică din Alba şi-au prezentat rezultatele din primul semestru. Peste 1.600 de infracţiuni în mediul rural

Publicat

pol

Marţi, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a avut loc o şedinţă de lucru la care au participat poliţiştii din structurile de ordine publică din judeţ. Au fost prezentaţi principalii indicatori statistici pentru semestrul I 2013, care reflectă rezultate obţinute de poliţiştii de ordine publică şi a celor care acţionează în mediul rural.

Din analiză a rezultat că infracţionalitatea sesizată în mediul rural reprezintă 33,6% din totalul infracţionalităţii sesizate, iar cea constatată reprezintă 36,7% din totalul infracţionalităţii constatate la nivelul judeţului în semestrul I 2013.

Citiți și:

ȘTIREA TA PE ALBA24: „Tratament” de noapte cu decibeli la maxim pentru pacienții Spitalului de Boli Infecțioase din Alba Iulia

În cursul perioadei analizate, în mediul rural au fost sesizate 2.033 infracţiuni (cu 12,9% mai multe decât în semestrul I 2012) şi au fost constatate 1.602 infracţiuni (cu 73,9% mai multe decât în primele 6 luni din 2012).

Cele mai multe infracţiuni constatate în mediul rural sunt infracţiunile de furt (449 infracţiuni, reprezentând 28% din totalul infracţionalităţii constatate în mediul rural), numărul acestora înregistrând o creştere cu 30%.

La ședinţă au participat şefii de secţii de poliţie rurală, ai birourilor de ordine publică din mediul urban şi ai posturilor de poliţie comunale, în prezenţa chestorului principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful IPJ Alba şi a comisarului şef de poliţie, Laurenţiu Crişan, adjunct al şefului inspectoratului pe linie de ordine publică.

„Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a apreciat eforturile depuse de poliţiştii din structurile de ordine publică pentru siguranţa cetăţenilor şi le-a solicitat să manifeste interes şi preocupare pentru cunoaşterea problemelor comunităţii, intervenţie promptă şi rezolvarea legală şi operativă a sesizărilor, precizând că <se împlineşte un an de la reorganizarea poliţiei din mediul rural prin reînfiinţarea posturilor de poliţie comunale cu funcţia de şef de post şi deşi nu au fost probleme deosebite, este nevoie de mai multă implicare în activitatea de prevenire a faptelor care afectează liniştea publică. Este nevoie de o prezenţă activă în teren şi trebuie eficientizată activitatea de patrulare, inclusiv intercomunală, în special după ora 16.00 şi în intervalele de timp care prezintă risc criminogen ridicat>”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Nicolae Căbulea a recomandat adaptarea programului de lucru cu publicul de la posturile de poliţie comunală astfel încât toţi cetăţenii care doresc să se adreseze poliţiştilor să o poată face pe parcursul întregii zile şi a apreciat că siguranţa cetăţeanului este condiţionată şi de modul de intervenţie şi acţiune al poliţiştilor aflate într-o strânsă interdependenţă cu nivelul de pregătire teoretică şi practică.

În mediul rural au rămas prioritare combaterea infracțiunilor de natură economico – financiară şi în special a evaziunii fiscale, a delictelor silvice precum şi a celor contra patrimoniului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax