Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţiştii din Alba au participat la percheziţii în Hunedoara, la hoţi de cărbune de la Termocentrala Mintia

Publicat

Poliţiştii Brigăziii de Operațiuni Speciale Alba au participat, joi, alături de colegi din Timişoara şi Hunedoara şi jandarmi, la percheziţii în 15 locaţii din judeţul Hunedoara, într-un dosar de furt de cărbune din trenurile ce aprovizionează termocentrala Mintia.

UPDATE: Polițiștii de la transporturi din Timișoara au reținut 10 persoane și au ridicat 150 de tone de cărbune și 18.000 de lei, în urma celor 15 percheziții efectuate joi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, în județul Hunedoara, la persoane care ar fi sustras cărbune, din trenuri care aprovizionau centrala.

În urma administrării probatoriului, faţă de 9 persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 63 de ani, din municipiul Petroşani şi față de o persoană, în vârstă de 31 de ani, din comuna Baru, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit IPJ Hunedoara, mandatele de percheziţie domiciliară au fost emise de Judecătoria Petroşani. Acţiunea poliţiştilor TF face parte dintr-un dosar de cercetare penală  ce vizează infracţiuni de furt de minereu de cărbune, în care se efectuează  cercetări faţă de 12 persoane, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

Citește și Albaiulianul MIRCEA ISPAS și alți 20 de traficanți de etnobotanice, condamnați definitiv la Curtea de Apel

Poliţiştii au stabilit că unii dintre cei vizaţi de ancheta penală au sustras minereu de cărbune din trenurile care aprovizionează termocentrala Mintia, iar ceilalți gestionau transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice.

Transportul se efectua cu camioane de mare tonaj. Un transport era chiar şi de 7,5 tone, prețul de vânzare fiind de aproximativ 500 lei/tonă.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, au fost sustrase şi valorificate aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune.

Citește și 10.000 de lei, prețul pentru o partidă de sex, lângă o benzinărie din Alba Iulia. Client lăsat fără borsetă

Suportul operativ a fost asigurat de specialiștii Brigăzilor de Operațiuni Speciale Timișoara şi Alba.

La sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani au fost aduse 12 persoane pentru audieri, în  funcţie de probatoriul administrat în cauză, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax