Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Poliţiştii maghiari nu primesc refugiaţi ucraineni din România, fără paşapoarte biometrice sau viză

Publicat

Decizie controversată a autorităţilor maghiare care au decis să nu permită trecerea ucrainienilor dinspre România, dacă nu pot prezenta viză sau pașaport biometric.

Aceste reguli îngreunează și mai mult soarta refugiaţilor.

UPDATE: Ungaria a revocat interdicția de trecere a frontierei pentru ucrainenii care vin din România și nu au pașaport biometric

Informațiile au fost prezentate de jurnaliștii de la ziarul Bihoreanul care au aflat că, de miercuri după amiaza, poliţiştii de frontieră maghiari nu permit intrarea din România în Ungaria a persoanelor ce provin din ţări din afara UE, cum este şi cazul ucrainenilor, decât dacă prezintă un paşaport biometric sau viză.

Întorşi de la frontieră

Sursele ziarului arată că o informare în acest sens a fost trimisă, miercuri, de şeful Căpităniei de poliţie Hajdú-Bihar către reprezentanţii ITPF Oradea.

În informare se menționează că pe la punctele de frontieră subordonate căpităniei li se va permite intrarea persoanelor din state terţe, adică din state ce nu sunt în Uniunea Europeană, doar cu respectarea Regulamentului UE 399 din 2016.

Concret, arată sursele ziarului, la frontiera României cu Ungaria, poliţiştii de frontieră români le permit ieşirea ucrainenilor din ţară, însă maghiarii nu îi lase să intre decât pe cei care arată paşapoarte biometrice, vize Schengen sau permis de şedere într-un stat UE.

Deja, mai mulţi ucraineni au fost întorşi de poliţiştii maghiari de la frontiera Borş – Ártánd, arată sursele ziarului. Asta deoarece cei mai mulţi au fie paşapoarte simple, fie doar certificate de naştere, în cazul copiilor. Așadar, ei se întorc şi caută locuri de cazare cu ajutorul asociaţiilor din Oradea.

Sursă: Bihoreanul

Foto: Arhivă – Vama Borș

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax