Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii pot închiria o locuință pe o rază de 70 de kilometri față de serviciu și primesc mai mulți bani. Lege adoptată

Publicat

Polițiștii vor putea închiria o locuință aflată la până la 70 de kilometri distanță de serviciu.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege care schimbă în Statutul poliţistului condițiile în care poliţistul poate beneficia de compensaţie pentru chirie atunci când nu are domiciliul în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea.

„Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie de până la 50% din salariul lunar, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii”, arată proiectul legislativ.

Chiria pentru polițiști: condiții

Contractul de închiriere pe baza căruia se acordă compensația lunară pentru chirie pot avea ca obiect:

  • o locuință din localitatea unde polițistul a fost numit în prima funcție ori mutat în interesul serviciului
  • o locuință situată într-o localitate aflată la o distanţă de maximum 70 de kilometri, în cazul în care nici poliţistul şi nici soţul/soţia nu au în proprietate personală o locuinţă în localitatea unde se află locuința ce face obiectul contractului de închiriere.

FOTO: Ce locuință de serviciu i s-a oferit unui polițist din Alba, după ce i-a fost sistată decontarea transportului

”Această modificare va rezolva inechitatea prin care polițiștii/ polițiștii de frontieră erau condiționați să închirieze un imobil doar în localitatea unde erau repartizați și aici vorbim de sate, comune unde fie nu își puteau identifica un spațiu, fie în localități unde prețurile la chirii sunt exagerate în raport cu valoarea primită.

Si aici putem da un exemplu orașul Otopeni unde o garsonieră se închiriază cu 400 de euro, iar un polițist debutant primește doar 350 lei compensația de chirie” au transmis reprezentanții Sindicatului Europol.

Legea merge la promulgare la șeful statului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate