Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii și jandarmii, misiune comună la Sărbătoarea de pe Muntele Găina. Recomandări pentru participanți

Publicat

Polițiștii din Alba vor participa, alături de jandarmi și celelalte forțe cu atribuții în domeniul ordinii publice, la misiunea prilejuită de sărbătoarea tradițională „Târgul de Fete de pe Muntele Găina”, care va avea loc în comuna Avram Iancu.

În perioada 22 – 23 iulie 2023, cu ocazia Târgului de Fete de pe Muntele Găina, Inspectoratul de Poliție Județean Alba va asigura un dispozitiv de ordine publică format din 78 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigații criminale, investigarea a criminalității economice și criminalistic.

Se va urmări, în principal, prevenirea si combaterea faptelor de natură penală sau contravențională, menținerea climatului de siguranță publică, respectarea regulilor generale de comerț, prevenirea și combaterea oricăror activități ilicite și luarea măsurilor legale împotriva celor care, profitând de zonele aglomerate comit furturi din buzunare sau din locuri amenajate pentru depozitarea și valorificarea produselor.

Totodată, polițiștii vor fi prezenți, alături de jandarmi, în zonele în care vor avea loc activități cultural – artistice, astfel încât acestea să se desfășoare în mod normal, fără evenimente negative.

Totodată, împreună cu alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii vor organiza activități informativ – preventive, în cadrul cărora participanții la manifestări vor fi informați în legătură cu riscurile consumului de droguri, prevenirea victimizării din traficul de persoane, violarea vieții private și cyberbullying și vor primi recomandări pentru o conduită responsabilă.

Polițiștii rutieri vor acționa, pe toate traseele de deplasare către comuna Avram Iancu și spre Muntele Găina, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.

Totodată, se va acționa pentru depistarea celor care pun în pericol siguranța traficului rutier și conduc autovehicule sub influenta băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise precum și a celor care conduc cu viteză excesivă.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Alba vine în întimpinarea participanților la această manifestare cu câteva recomandări:

  • Fiți atenți la bunurile personale, atunci când va aflați în zone aglomerate;
  • Pentru a preveni furturile din autoturisme, parcați-le în locurile special amenajate și asigurați portierele!
  • Supravegheați-vă atent copiii!
  • Evitați consumul excesiv de alcool și stările conflictuale și nu conduceți autovehicule după ce ați consumat alcool!
  • Fiți prudenți în trafic, respectați regulile de circulație și indicațiile polițiștilor aflați în trafic!
  • Dați dovadă de politețe rutieră!
  • În caz de nevoie, sunați la 112!

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax