Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii vor primi în continuare banii pentru norma de echipare. Procedura de achiziție a noilor uniforme nu a fost finalizată

Publicat

Plata normei de echipare  pentru polițiști nu va fi sistată în octombrie pentru că nu au fost finalizate procedurile de achiziție și distribuire a noilor uniforme. 

Astfel, veniturile acestora rămân momentan intacte. Acești bani le vor fi achitați lunar polițiștilor, în continuare, până la finalizarea achiziției.

”Urmare demersului SNPPC, Direcția Generală Logistică din MAI ne-a informat, azi, în scris, că va da curs solicitării și va modifica, în timp util, ,,OMAI nr. 183 din 10 decembrie 2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție (…)”, adică actul normativ care prevede, în prezent, termenul de la care încetează plata acestui drept.

Pe scurt: plata normei de echipare nu va fi sistată din octombrie a.c., urmând ca suma aferentă să fie achitată, în continuare, lunar, posibil și până la finalizarea procedurilor de achiziție și de distribuire către beneficiari a noilor uniforme” au transmis reprezentanții sindicatului, pe siteul lor.

Uniformele sunt controversate: nu au fost testate și nici discutate cu polițiștii

Reprezentanții unui alt sindicat al polițiștilor, Europol, au menționat că  factorii decidenți din IGPR și MAI  ar trebui să prezinte public această nouă uniformă de poliție și să demareze o campanie de informare a populației cu privire la această schimbare radicală în conceptul privind echiparea polițiștilor și să comunice PUBLIC elementele care au stat la baza noului design/concept privind noua uniformă.

”Atât timp cât nicio organizație sindicală nu a fost consultată cu privire la forma finală a uniformei, nu s-a realizat niciun studiu de piață, iar noua uniforma NU a fost testată de către niciun polițist operativ cu minim 6 luni înainte să se lanseze în producție, nu putem decât să ne întrebam cât de utilă/rezistentă va fi aceasta și care a fost miza financiară a clientelei politice.

Cu o singură EXCEPȚIE reprezentată de cazul secretarului de stat Despescu care a probat și testat uniforme făcute pe „comandă” care nu se regăsesc în ceea ce s-a prezentat” au transmis reprezentanții polițiștilor.

Foto: Europol

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax