Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pompierii din Alba atenționează privind pericolul incendiilor de vegetație. Apel către locuitori, pentru respectarea regulilor

Publicat

Pompierii din Alba atrag atenția asupra incendiilor de vegetație ce produc pagube însemnate. În ultimele ore, aceștia au intervenit în mai multe locații, pentru stingerea flăcărilor ce au cuprins suprafețe de teren.

Un nou incendiu de vegetație a fost a fost semnalat, luni după-amiază. Pompierii din Aiud și SVSU acționează la Livezile.

”În ultimele ore, echipajele operative din subunitățile ISU Alba cât și Seviciile Voluntare pentru Situații de Urgență  au intervenit de urgență pentru limitarea propagării și stingerea mai multor arderi necontrolate care au produs pagube însemnate pe raza județului Alba.

Incendiu de vegetație uscată pe circa 16 hectare, între Mogoș și Întregalde. Intervin pompierii, SVSU și Ocolul Silvic Alba Iulia

Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol culturile agricole din apropiere, locuințele și chiar viețile oamenilor. De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier!

Transmitem un apel către populaţie, să respecte interdicţiile privind focul deschis pentru arderea vegetației uscate!”, a transmis ISU Alba.

Atenționări pentru locuitori

ISU Alba atenționează locuitorii să respecte unele reguli:

  • Evitați să ardeți resturile de grădinărit sau alte deșeuri în zonele cu vegetație naturală, deoarece acestea pot declanșa incendii.
  • Nu aruncați țigări sau alte obiecte inflamabile în zonele cu vegetație naturală.
  • Fiți atenți la temperaturi ridicate și la vântul puternic, deoarece aceste condiții pot spori riscul de incendiu.
  • Dacă observați un incendiu de vegetație naturală, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și încercați să vă îndepărtați cât mai repede posibil de zona afectată.

Incendiu în Apuseni: A luat foc vegetația uscată din marginea unei păduri de la Vadu Moților

”Astfel de intervenții sunt dificile deoarece de cele mai multe ori autospecialele pompierilor nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu din cauza lipsei căilor de acces. De asemenea, de cele mai multe ori, în zonă nu exista surse de alimentare cu apă, iar suprafața care arde este foarte mare”, menționează ISU Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax