Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pompierii remarcabili din Alba și din alte județe: 6 zile de muncă în continuu, pentru golirea Tăului Mare de la Roșia Montană

Publicat

Pompierii au ieșit încă o dată în evidență, cu prilejul intervenției de 6 zile, 24 de ore din 24, la Roșia Montană. Ei au avut cea mai grea misiune: să golească Tăul Mare. 

Și nu a fost ușor, având în vedere că lacul adăpostea 270.000 de metri cubi de apă pe o suprafață de aproape 40.000 de metri pătrați.

”După mai bine de 6 zile de muncă neîntreruptă, în condiții foarte dificile, s-a reușit scăderea cotei lacului de acumulure cu peste 5 metri recomandați de specialiști.

Munca asidua a tuturor celor implicați nu a fost în zadar, astfel că locuitorii din Roșia Montană s-au putut întoarce la casele lor în siguranță” au transmis reprezentanții ISU Alba.

O declarație din care lucrurile par simple, dar nu este așa.

Pompierii din Alba s-au aflat la datorie zi și noapte, la propriu, ajutați de colegii lor de la inspectoratele din Cluj, Mureș, Bihor și Hunedoara.

Au lucrat în condiții extrem de grele, atât din punct de vedere al vremii, cât și al accesului la lac.

Au fost nevoiți să își construiască rampe pentru accesul cu pompele la apă, să intre în apa rece și să își petreacă nopți întregi pe ploaie, pentru a goli lacul.

Reamintim că alarma a fost dată săptămâna trecută, sâmbătă spre duminică noaptea.

VIDEO: Imagini IMPRESIONANTE cu lacul Tăul Mare de la Roșia Montană, după ce a fost scoasă cea mai mare parte a apei

Pe raza comunei Roșia Montană sunt șapte lacuri artificiale, sub denumirea de tăuri, construite în urmă cu mulți ani, pentru minerit.

Cel mai întins dintre ele este Tăul Mare, care se află și la cea mai mare altitudine, deasupra localității.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax