Connect with us
Publicitate

ABRUD

VIDEO: Imagini IMPRESIONANTE cu lacul Tăul Mare de la Roșia Montană, după ce a fost scoasă cea mai mare parte a apei

Publicat

Specialiștii în hidrologie și autoritățile s-au întâlnit vineri la Roșia Montană pentru a decide în ce măsură Tăul Mare mai este un pericol pentru sat, după ce nivelul apei a fost coborât cu mai mult de 5 metri.

În acest moment, mai există apă doar în partea cea mai adâncă a lacului.

Aproape toată suprafața lacului a fost asanată. Pe fundul acestuia se poate observa o crevasă de dimensiuni foarte mari.

Autoritățile vor trebui să adopte o serie de măsuri care să păstreze în siguranță Roșia Montană,. Totul a început în urmă cu aproape o săptămână, după ce în barajul lacului a apărut o groapă de prăbușire.

Declarații sunt anunțate pentru ora 16:30, la sediul Primăriei Roșia Montană.

Zeci de pompieri din Alba și alte județe au muncit zi și noapte, în condiții extrem de grele, pentru a scoate apa din lac cu ajutorul unor pompe.

UPDATE VIDEO: Cum arată spărtura care s-a format în barajul lacului Tăul Mare din Roșia Montană. Autoritățile caută soluții

Avaria semnalată sâmbătă la barajul lacului piscicol Tăul Mare din Roșia Montană are forma unui con și un diametru de circa 1 m la nivelul coronamentului.

Potrivit directorului SGA Alba, Vlad Sorin, breșa s-a format prin surparea galeriei de fund, care este din zidărie de piatră, barajul datând de mai bine de 100 de ani.

Breșa sub formă de con, apărută în partea din aval a barajului, la circa 10 metri de luciul de apă, a fost semnalată prin apel la numărul de urgență 112 în jurul orei 19:00, de către primarul comunei, Eugen Furdui.

De atunci, pompierii lucrează non-stop pentru a goli barajul.

FOTO: Oamenii din Roșia Montană, îngrijorați că Tăul Mare ar putea fi asanat definitiv. ”Este un simbol al localității”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax