Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ponta: Şoferii care nu își plătesc amenzile din trafic în 30 de zile vor rămâne fără permise auto. Vezi sancțiunile pentru alcool sau depășiri ilegale

Publicat

sofer volan

Cei care primesc amenzi pentru abateri de la regulile de circulație vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a achita sumele, altfel li se va suspenda permisul de conducere. Aceasta este una dintre precizările primului ministru Victor Ponta, într-o discuție cu reprezentanții Ministerului de Interne, pe tema noilor prevederi ale codului rutier.

De asemenea, perioada de suspendare a permisului de conducere auto va fi prelungită până la doi ani pentru trecerea nelegală la nivel de cale ferată, mersul pe contrasens, conducerea sub influenţa alcoolului şi depăşirea cu peste 50 kilometri/oră a vitezei legale, de exemplu pe autostradă.

În cazul accidentelor rutiere grave, judecătorul va dispune prelungirea dreptului de a mai conduce maşina doar dacă nu există niciun pericol pentru circulaţia pe drumurile publice, premierul apreciind că mulţi procurori şi judecători nu îşi vor asuma răspunderea „să lase un criminal să meargă în continuare cu maşina”. Dacă totuşi va exista o astfel de decizie, vor putea fi promovate căi de atac.

„Ţi se suspendă permisul până plăteşti amenda. Vă garantez eu că oamenii o să plătească”, a spus Ponta la Antena 3.

Sumele aferente amenzilor percepute pentru contravenţii rutiere vor fi vărsate într-un cont unic deschis la Trezorerie, din care vor fi transferate ulterior către primării şi care va fi verificat de către Poliţie, permisul de conducere urmând să fie suspendat dacă amenda nu este achitată în 30 zile.

Sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ciprian

    marți, 08.10.2013 at 11:03

    Ma intreb acum, oare ´Dl. Prim ministru face ceva si in privinta firmelor care nu isi platesc salariatii la timp? Stiti voi, banii aia din care „fraierii” trebuie sa plateasca amenzile? Este o propunere stupida si deloc procesata. De ce nu se axeaza pe calcularea amenzilor in functie de venituri? E normal ca efectul amenzilor sa fie diferit asupra celor care le primesc? Sau credeti ca 500 lei inseamna la fel de mult pentru un angajat pe salariu minim pe economie cum inseamna pentru un om cu venituri de peste 50-100000 ?

  2. leo

    marți, 08.10.2013 at 13:42

    Munca, din care dânşii se-mbată în plăceri,
    Robia viaţa toată, lacrimi pe-o neagră pâine,
    Copilelor pătate mizeria-n ruşine…
    Ei tot şi voi nimica; ei cerul, voi dureri!

    Locul hienei îl luă cel vorbareţ,
    Locul cruzimii vechie, cel lins şi pizmătareţ,
    Formele se schimbară, dar răul a rămas.

    Nu! nu eşti tu de vină, ci cei ce te-au vândut!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax