Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Populația Spaniei a ajuns la un nivel record în istorie datorită străinilor. Câți români trăiesc acolo și ce contribuție au

Publicat

Nivel record al populației Spaniei – Populația Spaniei crește datorită străinilor. În total, țara a ajuns la un nivel record de 48.345.223 de locuitori.

O contribuție la această creștere au avut-o și românii, conform cifrelor INE, scrie ziarulromanesc.es.

Cifra reprezintă un record istoric, care permite INE să anticipeze că pe tot anul 2023 creșterea demografică se va ridica la 537.611 persoane, mai scrie ziarul românilor din Spania.

În prima jumătate a anului, populația a crescut cu 281.529 de persoane, astfel că semestrul al doilea este de așteptat să fie ceva mai slab pentru creșterea demografică.

Populația a crescut în toate comunitățile autonome, precum și în orașele autonome Ceuta și Melilla, dar cele mai mari creșteri în termeni relativi au avut loc în Insulele Baleare (0,58%), Catalonia (0,51%) și Comunitatea Madrid (0,45%).

Câți români sunt în Diaspora. Topul țărilor în care trăiesc cei mai mulți dintre ei și motivele pentru care pleacă din țară

Oficial, în Spania trăiesc aproximativ 1,1 milioane de români. În realitate, numărul lor este posibil să fie mult mai mare. Este a doua țară de emigrație pentru aceștia, după Italia.

Foarte mulți români din Alba au ales această țară drept destinație pentru a emigra, în special în zona Madrid – Alcala de Henares.

Mulți dintre românii care trăiesc la Alcala de Henares sunt din zona Alba Iulia și Sebeș. Aceștia muncesc acolo și au reusit, de-a lungul anilor, să își creeze o reputație de oameni serioși, muncitori și dornici să strângă bani pentru a se întoarce la un moment dat acasă.

Acesta este și motivul pentru care spaniolii i-au tolerat foarte bine, ba chiar i-au și ajutat, astfel încât acum, comunitatea românească din Alcala are un cuvânt important de spus. De altfel, Alcala de Henares și Alba Iulia sunt înfrățite.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 24.08.2023 at 12:01

    Datorită unor proşti care guvernează de zeci de ani ţara am ajuns să populăm ţări din Europa, dar la alegeri suntem tot 19 milioane.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax