Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câți români sunt în Diaspora. Topul țărilor în care trăiesc cei mai mulți dintre ei și motivele pentru care pleacă din țară

Publicat

Care sunt țările din Diaspora cu cei mai mulți Români? Cele mai recente date aparțin Ministerului de Externe și sunt din 2021. 

Vorbim despre peste 5,7 milioane de români care locuiesc ”cu acte” în altă țară. Pe lângă ei, sunt și alții care nu și-au formalizat relația cu altă țară. Cei mai mulți au ales Italia și Spania.

Conform datelor oficiale ale Ministerului de Externe, în 2021, în străinătate trăiau, oficial, cu reședință sau domiciliu, 5.705.942 de români.

În top cinci, se aflau următoarele țări:

  • Italia – 1.137.728 de români
  • Spania – 1.087.923 de români
  • Marea Britanie – 949.810 de români
  • Germania – 826.154 de români
  • SUA – 464.814 de români

De ce emigrează românii

Emigrarea românilor este un fenomen complex și poate fi influențată de o varietate de factori. Iată câteva dintre motivele posibile pentru care unii români aleg să emigreze:

  • Oportunități de muncă și carieră: Unul dintre motivele principale pentru emigrare este căutarea unor oportunități de muncă și carieră mai bune în străinătate. Anumite țări pot oferi salarii mai mari, condiții de muncă mai bune sau posibilități de avansare mai rapide în carieră.
  • Stabilitate economică: În unele cazuri, instabilitatea economică din România poate determina oamenii să caute locuri cu economii mai solide și mai previzibile în străinătate.
  • Educație și cercetare: Unii români aleg să emigreze pentru a accesa educație sau facilități de cercetare mai bune în străinătate. Universitățile renumite, programele de cercetare și oportunitățile de învățare pot motiva tinerii să părăsească țara.
  • Căutarea unei vieți mai bune: Emigrarea poate fi determinată și de dorința de a trăi într-un mediu cu un nivel de trai mai ridicat, cu mai multe servicii și facilități disponibile, precum și cu o calitate generală a vieții mai înaltă.
  • Familie și conexiuni personale: Persoanele care au rude sau prieteni deja stabiliți în străinătate pot fi motivați să emigreze pentru a fi aproape de ei.
  • Schimb cultural și experiențe personale: Uneori, dorința de a experimenta o nouă cultură, de a călători și de a-și îmbogăți perspectiva personală poate motiva emigrarea.
  • Mediu politic și social: Situații politice sau sociale dificile din țară pot determina oamenii să caute refugiu în alte țări pentru a se proteja de conflicte, persecuții sau alte amenințări.
  • Libertate și drepturile individuale: Uneori, motivele de emigrare pot fi legate de dorința de a trăi într-o societate care respectă mai bine drepturile individuale și libertățile fundamentale.
  • Lipsa de perspective în țară: Persoanele care simt că în România nu există perspective reale de dezvoltare sau că nu li se oferă suficiente șanse pot căuta să-și îndeplinească aspirațiile într-o altă țară.

Emigrarea poate avea atât aspecte pozitive, cât și negative, și că motivele individuale pentru a emigra pot varia în funcție de fiecare persoană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 22.08.2023 at 23:11

    Aşa-i când te conduc proştii proştilor sub aripa protectoare a sistemului. Totul e dirijat în folosul lor.

  2. Adi Gliga

    vineri, 29.12.2023 at 08:25

    o țară de rahan .o minoritate mulge și profită de noi,restul.O minoritate imorală și ticăloasă.O țara împărțită in speciali și ordinari .fmmvdg.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax