Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Porțiunea care se scufundă de pe Autostrada Sebeș-Sibiu va fi asigurată cu un zid de sprijin. Declarațiile ministrului Cuc

Publicat

Pe Autostrada A1 Sebeş-Sibiu, în zona Săliște, unde a apărut problema de tasare, se va interveni direct pentru stabilizarea porţiunii, urmând să fie construit un zid de sprijin, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Se va interveni, va fi făcut un zid de sprijin. Am înţeles că s-a luat legătura cu prefectul judeţului pentru a emite un ordin de calamitate, pentru a se putea interveni direct. Că dacă stăm să aşteptăm o procedură de licitaţie, s-ar putea să avanseze acea fisură. Aşteptăm să iasă ordinul prefectului şi, cu siguranţă, va interveni Compania, printr-o firmă specializată, să lucreze. Se poate lucra şi acum, pe perioada sezonului rece, pentru că vorbim de un zid de sprijin pentru a stabiliza acea porţiune. După aceea se va interveni şi la corpul autostrăzii pentru a se face lucrările”, a spus Răzvan Cuc, citat de Agerpres.

Vezi și FOTO: Cum arată porțiunea care se scufundă din Autostrada A1 Sibiu-Sebeș. Soluția temporară găsită de CNAIR

Acesta a criticat modul în care a fost recepţionat lotul de autostradă dintre Sebeş-Sibiu, menţionând că ar fi trebuit efectuată o expertiză, dacă se ştia că sunt probleme legate de calitatea lucrărilor.

„Referitor la (autostrada, n.r.) Sibiu-Orăştie, aş vrea să vedeţi ce înseamnă să te grăbeşti să dai în folosinţă un lot unde ştii că sunt probleme de calitate şi să nu faci o expertiză. Pentru că dacă se făcea expertiza la momentul acela, se putea interveni în punctele unde acum vedem că sunt probleme. Dar probabil aşa a vrut Victor Ponta în acel moment, din punct de vedere electoral, să inaugureze un lot de autostradă, ca să dea bine”, a menţionat ministrul.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis, pe 1 octombrie, restricţionarea circulaţiei la o viteză de 60 km/h pe ambele benzi de circulaţie, la kilometrul 276 al autostrăzii A1 Sibiu – Sebeş, în zona Sălişte, din cauza unor tasări la corpul autostrăzii. Zona respectivă este semnalizată.

sursa: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax