Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Portretul micului întreprinzător român. Are studii superioare, este căsătorit şi are copii. Câte ore munceşte pe zi

Publicat

afaceri Întreprinzătorii români au o vârstă medie de aproape 45 de ani şi cei mai mulţi dintre ei au pornit la drum singuri. În doar 22 la sută din IMM-urile locale există între doi şi cinci asociaţi, arată raportul de cercetare „Carta albă a IMM-urilor din România 2016”, publicat joi, 14 iulie.

Unu din cinci antreprenori dedică 12 ore afacerii lor în fiecare zi, adică lucrează cu mai bine de 20% mai mult decât angajaţii cu normă întreagă din România.

Din ce în ce mai mulţi români pornesc o afacere pe cont propriu, fapt susţinut şi de creşterea de 51% a numărului de firme SRL-D faţă de anul trecut. Însă cele mai multe dintre IMM-urile româneşti sunt deţinute de întreprinzătoriI de 45-60 de ani (37,5%) şi de cei de 35-45 de ani (33,8%).

La polul opus sunt tinerii sub 25 de ani, care deţin doar puţin peste 1% dintre IMM-uri.

Aceleaşi date arată că vârsta medie a întreprinzătorului român este de 44,4 ani. Cei mai mulţi dintre întreprinzători sunt bărbaţi (69,7%), au pregătire economică (22,3%) sau sunt de profesie ingineri (17,2%), şi sunt căsătoriţi (82,9) şi cu copii (70%).

„Nivelul relativ bun de instruire a întreprinzătorilor din România – 63,96% au studi superioare – poate contribui la dezvoltarea firmelor private. Vechimea medie a întreprinzător la nivelul eşantionului este de 10,28 de ani”, se arată în raport.

Unu din cinci dintre antreprenorii respondenţi în cadrul studiului dedică cel puţin 60 de ore pe săptămână afacerii lor şi nu implică membrii familiei în activitatea firmei, potrivit raportului.

Raportul a fost realizat prin chestionarea a 1.096 de întreprinzători din toate judeţele ţării, scrie News.ro.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax