Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Posibile probleme în acoperirea cheltuielilor la spitalele din Alba. Ion Dumitrel: „Ar fi prima dată după anii 90, când unitățile medicale ar avea minusuri la buget”

Publicat

Până la sfârșitul anului, spitalele din județul Alba ar putea avea probleme în acoperirea unor cheltuieli, dacă la rectificarea bugetară propusă de Ministerul Sănătăţii se alocă doar bani pentru salarii. Potrivit președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, medicamentele, alte materiale şi hrana pacienţilor nu vor putea fi asigurate.

„Este posibil ca, în ultimul trimestru, finanțarea spitalelor din județul Alba să aibă probleme mari, dacă se va face rectificarea așa cum se vorbește, adică să plătească numai salariile”, a declarat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel. Acesta susține că ar fi prima dată după anii 90, când unitățile medicale ar putea înregistra minusuri la buget la încheiere de an.

„Am înțeles că nu există intenție din partea celor care se ocupă de sănătatea din România să rezolve problema. Există pericolul ca spitalele din Alba să încheie anul cu minusuri impresionante. Din 42 de miliarde de lei vechi cât avem nevoie pe lună, minim 33 de miliarde de lei vechi sunt numai salariile”, a declarat Dumitrel.

Chiar dacă de două săptămâni medicii și asistenții medicali sunt în febra protestelor la Bucureşti, președintele CJ Alba crede că manifestările angajaților din sistemul sanitar sunt „de ochii lumii. Mână în mână sindicatul cu ministerul și cu Casa de Asigurări de sănătate, își bat joc de sănătatea din județul Alba”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax