Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Poștașii primesc biciclete electrice. Poșta Română a cumpărat 350 de bucăți și se pregătește să achiziționeze încă 1.000

Publicat

Directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Valentin Ștefan a transmis luni că Poşta Română urmează să semneze contractul pentru 350 de biciclete electrice pentru poştaşi, care vor intra în posesia companiei în maximum două luni.

El a mai spus că instituția a demarat o altă procedură pentru achiziţia altor 1.000 de biciclete. 

„Am cumpărat 25 de biciclete anul trecut, le-am testat. Am mai demarat procedura de achiziţie pentru 350 la începutul anului. Procedura de achiziţie s-a finalizat, urmează să semnăm contractul şi în maxim două luni să le avem.

Tot acum am demarat o altă procedură de cumpărare a 1.000 de biciclete, care va dura şase luni-un an de zile până când le vom lua.

Am estimat undeva între 4.000 şi 5.000 lei bicicleta”, a declarat Valentin Ştefan, într-o conferinţă de presă.

Potrivit caietului de sarcini publicat pe SEAP, bicicletele vor avea cadru unisex și vor fi inscripționate cu sigla „Poșta Română”. Acestea vor avea autonomie de cel puțin 30 km.

Bicicletele vor avea roți cu dimensiunea de 28”, jante duble, imobilizator pe roata spate, dispozitiv antifurt suplimentar cu cablu și cifru, șa ergonomică pentru confort sporit, schimbător în butuc cu minim 3 viteze.

Portbagajul spate va fi prevăzut cu un sistem de prindere al unei genți prevăzută cu buzunare laterale pentru depozitare.

În noiembrie anul trecut, Poşta Română a achiziţionat 25 de biciclete electrice, într-o etapă pilot, menite să contribuie la reducerea emisiilor de carbon şi la diminuarea impactului asupra mediului, tocmai pentru că activitatea poştală se desfăşoară cu intensitate în aglomerarea urbană.

De asemenea, Poșta Română este unul dintre principalii jucători de profil cu venituri anuale de aproape 12 miliarde de lei.

foto: Facebook, Poșta Română

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax