Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Postul Crăciunului: Elevii şi studenţii de la Teologie din Alba Iulia au intrat în Săptămâna duhovnicească

Publicat

În prima săptămână a Postului Crăciunului, elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” şi studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia iau parte la Săptămâna duhovnicească.

Programul acestei perioade presupune participarea la programul liturgic de la capelele instituțiilor de învățământ, urmat, în fiecare seară, la Catedrala arhiepiscopală, de slujba Vecerniei și de un cuvânt duhovnicesc, pe teme de mare actualitate.

Luni, 16 noiembrie, Săptămâna duhovnicească a debutat avându-l ca invitat special pe ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care a adresat tinerilor teologi și credincioșilor un cuvânt de învățătură. Ierarhul a evaluat duhovnicește vremurile pe care le trăim și i-a invitat pe cei prezenți să mediteze la însemnătatea botezului și la calitatea de creștini. “Trăind într-o lume permisivă, în care aproape totul este permis, noi suntem chemați să spunem Da! lui Hristos și NU! satanei. Iar această atitudine trebuie să o avem zi de zi, deoarece botezul nu este o vaccinare pentru tot restul vieții și nici un pașaport pentru a intra în Împărăția Cerurilor, ci este, deopotrivă, un dar divin și o misiune cu perspectivă eshatologică. E nevoie constant de o decizie personală pentru ca această credință, moștenită pasiv în mediul familial sau bisericesc, să fie concretizată prin fapte bune și prin mărturisire”, a spus ÎPS Irineu.

În încheiere, Arhiepiscopul Alba Iuliei a oferit câteva sfaturi.

Săptămâna duhovnicească reprezintă și un bun prilej de pregătire pentru a ne apropia de noi înșine, de oamenii din jurul nostru și de Dumnezeu, înnoind botezul personal prin lacrimile pocăinței în scaunul spovedaniei, ca mai apoi, curăţiţi sufleteşte şi trupeşte, să Îl putem primi pe Mântuitorul Iisus Hristos în Taina Sfintei Euharistii și să Îl mărturisim zi de zi prin viața noastră, transmit reprezentanţii Bisericii.

Vezi și mesaje, urări și felicitări de Crăciun

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax