Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Postul Crăciunului. O gustare de post poate conține până la 50 de E-uri. Atenționare InfoCons

Publicat

Postul Crăciunului. InfoCons transmite o atenționare pentru consumatori în contextul în care a început Postul Crăciunului. O gustare de post poate conține până la 50 de E-uri.

Consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat vor consuma instant până la 50 de E-uri, atenționează InfoCons.

  • pâinea conține până la 4 E-uri
  • pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri
  • margarina atinge până la 6 E-uri
  • halvaua are până la 3 E-uri
  • un suc tip ceai  atinge până la 8 E-uri
  • un lapte de soia are până la 5 E-uri
  • o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Cei mai întâlniți aditivi alimentari

Pentru gustarea de post formată din pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, lapte de soia și gumă de mestecat, cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt:

  • Acid Ascorbic (E300) – Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor .
  • Acid Citric (E330) – Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.

Într-o singură gustare, sarea recomandată pe zi întreagă, de OMS

Într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și  suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare.

Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății.

Atenționare pentru consumatori

„Suntem în Post. Pentru cei care cu adevărat țin Post, dar și pentru cei care înțeleg ca și mod de viață să consume produse de post, ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural – fără chimicale, cu multe legume.

Dar, din păcate, E-urile, coloranții, conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare.

Atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înțelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii și pentru părinții lor”, potrivit InfoCons.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax