Eveniment
Postul Paștelui 2023: Trei mâncăruri delicioase. Idei de rețete alternative la mesele ”de dulce”
Postul Paștelui este cel mai lung și cel mai dur dintre cele patru posturi importante de peste an, dar nu trebuie neapărat să fie așa. Există o mulțime de alternative culinare la produsele ”de dulce”.
Cei care plănuiesc să se abțină în toate cele 40 de zile, vor fi cu siguranță ispitiți, dar trebuie să știe că există zeci de rețete reinterpretate și delicioase care să țină locul tradiționalei mâncări de fasole bătută sau tocăniței de cartofi.
Postul Paştelui începe în data de 27 februarie şi are o durată de 40 de zile, până în data de 16 aprilie 2023, când credincioșii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului.
Postul Paştelui are doar două zile în care credincioşi pot mânca peşte. Prima dezlegare la pește din Postul Paștelui 2023 este pe data de 25 martie, atunci când creștinii ortodocși sărbătoresc Buna Vestire.
Hamburgeri de post
Ingrediente
- o conservă mare fasole boabe
- 2 cepe roşii
- 200 g ciuperci
- un căţel usturoi
- 2-3 linguri de făină
- 4 linguri ulei de măsline
- frunze de mentă
- sare
- piper
Mod de Preparare:
Ceapa se mărunţeşte şi se adaugă şi ciupercile, apoi se mixează.
Se pune amestecul într-o tigaie cu ulei şi se căleşte la foc mare, după ochi și experiență. Se pisează usturoiul şi se adaugă apoi menta tocată, sare şi piper.
Fasolea scursă se pasează şi rezultatul se amestecă cu compoziţia de ciuperci și ceapă. Se adaugă făina şi se amestecă.
Din pasta rezultată, modelați hamburgerii și apoi prăjiți-i în ulei încins pe ambele părți.
Gustul va fi fabulos.
Postul Paștelui 2023: Când începe cel mai aspru post ortodox și care sunt zilele cu dezlegare la pește
Cannelloni cu legume
- 8 tuburi de cannelloni
- 100 g ciuperci
- 100 g broccoli
- 200 g legume congelate (mazare, morcov, porumb, ardei gras)
- 100 g cascaval de post
- sare, piper,
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Canneloni se fierb al dente într-un vas, în apă și sare.
Într-o tigaie se încinge ulei și se adaugă legumele congelate și ciupercile tăiate feliuțe, care se călesc până se înmoaie.
Este momentul să puneți brocoli.
Umpleți fiecare tub de cannelloni cu amestecul de legume și băgați-l la cuptor pentru 15-20 de minute, la 190 de grade celsius.
Clătite de post
Ingrediente
- 200 g făină
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură ulei
- 3 fiole esență de vanilie
- 400 ml lapte de soia (ce aromă preferi)
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, se încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi se întinde uleiul.
Dacă pui 2 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 20 bucăți.
Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News