Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Poziția Colegiului Militar din Alba Iulia, după ce un elev a căzut de la etajul 4 și a murit: Rezultatul evaluării psihologice

Publicat

Poziția Colegiului Militar din Alba Iulia, după ce un elev a căzut de la etajul 4 și a murit. Tragedia s-a produs joi dimineață, 11 ianuarie 2024. 

Elevul decedat era în clasa a IX a instituției de învățământ militar. La scurt timp după ce a fost găsit căzut, la fața locului a intervenit un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Alba.

Medicii au început manevrele de resuscitare, dar elevul nu a răspuns manevrelor, fiind declarat decesul.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Un elev al Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a murit, după ce a căzut de la etajul patru

Cum s-a produs tragedia

Acesta avea 15 ani și era din Baia Mare. La apelul de dimineață a fost îmbrăcat în haine militare, apoi a mers în cameră și s-a schimbat în haine civile. La scurt timp a fost găsit căzut, în curtea interioară a unității.

Elevul ar fi lăsat un bilet de adio

Potrivit unor surse din cadrul unității de învățământ, elevul ar fi lăsat un bilet de adio, în camera sa. Biletul de adio ar fi fost adresat familiei sale. De asemenea sursele susțin că elevul nu s-ar fi acomodat cu regimul și sistemul de învățământ militar.

Colegii acestuia sunt în stare de șoc, iar părinții multora dintre ei sunt îngrijorați de incident. Cazul a fost preluat de procurorii militari. Colegiul Național Militar din Alba Iulia este una dintre cele mai performante instituții de învățământ militar din țară.

Poziția Colegiului Militar din Alba Iulia, după ce un elev a căzut de la etajul 4 și a murit

La evaluarea psihologică, la admiterea în colegiu, elevul a fost declarat apt.

”În dimineața zilei de 11 ianuarie, în jurul orei 8.00, un elev al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a fost găsit în stare de inconștiență, în urma unei căderi de la etajul patru al clădirii, în zona dormitoarelor.

A fost apelat serviciul de urgență 112, dar, cu toate eforturile echipei medicale ajunse la locul incidentului, care i-a acordat primul ajutor, elevul a decedat.

Elevul era în clasa a IX-a, iar la admiterea în colegiul militar a susținut evaluarea psihologică, fiind declarat apt.

Cazul este cercetat la fața locului de Poliția municipiului Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Conform procedurilor,  circumstanțele producerii evenimentului sunt cercetate de către o comisie condusă de locțiitorul comandantului Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”,

Comanda colegiului regretă tragicul eveniment și este alături de familia greu încercată”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar din Alba Iulia, într-un comunicat de presă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax