Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un elev al Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a murit, după ce a căzut de la etajul patru. A lăsat un bilet

Publicat

Un elev al Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a murit, după ce a căzut de la etajul patru. Tragedia s-a produs joi dimineață (11 ianuarie 2024). 

Trupul acestuia a fost găsit în fața clădirii. La scurt timp un echipaj al SAJ Alba a ajuns la fața locului, iar medicii au început manevrele de resuscitare.

Elevul nu a răspuns manevrelor, fiind declarat decesul. 

Este vorba despre un elev din clasele mici, potrivit surselor Alba24.

Minorul este resuscitat la fața locului. Informația a fost confirmată de reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Alba, pentru alba24.ro, în jurul orei 8.40.

Elevul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul

UPDATE 9.20: Elevul a decedat. Era elev în clasa a IX, al Colegiului Militar din Alba Iulia. Din primele informații, acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, au declarat pentru alba24.ro. reprezentații SAJ Alba.

Potrivit surselor, elevul avea 15 ani și era din zona Maramureșului, din Baia Mare. Din câte se pare, elevul a fost prezent la apelul de dimineață, în haine militare, iar apoi a mers în cameră.

Acolo s-ar fi schimbat în haine civile, iar la scurt timp a fost găsit căzut în fața clădirii, din interiorul curții, Colegiului Militar Național Mihai Viteazul din Alba Iulia.  Camera elevului este situată la etajul patru. Trupul a fost transportat la morga Spitalului Județean Alba.

Elevul ar fi lăsat un bilet de adio

Potrivit unor surse din cadrul unității de învățământ, elevul ar fi lăsat un bilet de adio, în camera sa. Biletul de adio ar fi fost adresat familiei sale. De asemenea sursele susțin că elevul nu s-ar fi acomodat cu regimul și sistemul de învățământ militar.

Colegii acestuia sunt în stare de șoc, iar părinții multora dintre ei sunt îngrijorați de incident. Cazul a fost preluat de procurorii militari. Colegiul Național Militar din Alba Iulia este una dintre cele mai performante instituții de învățământ militar din țară.

Poziția Colegiului Militar din Alba Iulia, după tragedie

Reprezentații unității de învățământ au declarat într-un comunicat de presă că elevul era declarat apt la testarea psihologică de la admiterea la colegiu.

Aceștia au făcut o scurtă precizare legată de modul în care s-a produs tragedia, fără a da detalii suplimentare.

”În dimineața zilei de 11 ianuarie, în jurul orei 8.00, un elev al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a fost găsit în stare de inconștiență, în urma unei căderi de la etajul patru al clădirii, în zona dormitoarelor.

A fost apelat serviciul de urgență 112, dar, cu toate eforturile echipei medicale ajunse la locul incidentului, care i-a acordat primul ajutor, elevul a decedat.

Elevul era în clasa a IX-a, iar la admiterea la colegiul militar a susținut evaluarea psihologică, fiind declarat apt.

Cazul este cercetat la fața locului de Poliția municipiului Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Cristi

    joi, 11.01.2024 at 09:41

    AR TREBUII SA O LASE MAI MOALE SI PROFESORII SI CADRELE DE ACOLO . COPILUL SPUNEA DE CEVA TIMP CA NU MAI VREA SA MEARGĂ ACOLO !!! OARE DE CE ???

  2. Bogdan ioan iulian

    joi, 11.01.2024 at 10:35

    Totuși sunt elevi, nu sunt inca maturi suficient că și un adult, ar fi indicat sa fie tratați mai ușor, pentru că circula zvonurile că pleacă acasă surmenați, este prea mult stres pentru vârsta lor…, ar trebui sa fie mai multa indulgență pentru cei mici !!!

  3. Cristi

    joi, 11.01.2024 at 11:52

    SURMENAȚI E PUȚIN SPUS !!! Dar pe lângă cerințele școlare mai intervine și bulingul elevilor mai mari , așa numiții elevi gradați.
    Ăsta ar fi un aspect . cel de-al 2-lea aspect ar fi cel cu plantonul efectuat în toiul nopții când copiii de până în 18 ani trebuie sa doarmă , să se odihnească . Au nevoie de axele minime ore de somn . Au timp la academie, după 18 ani sa facă planton . Aici ar trebuii efectuate ușoare modificări.

  4. Doza de Realitate

    joi, 11.01.2024 at 13:20

    Niste dobitoci primitivi cu handicapuri psihice isi descarca frustrarile pe bietii copii pe principiul: „mergea in evul mediu, merge si acuma”. Majoritate copiilor vin din familii sarace care spera la un viitor, naivi si sinceri. Odata ce-si dau seama cum stau lucrurile afla ca nu pot renunta usor pentru ca ar trebui sa ramburseze banii pe care i-a cheltuit MApN cu ei (chipurile… in realitate sunt bani de la buget colectati din taxe si impozite de la noi toti, ca si banii pentru educatia civila) asa ca stau prinsi in cursa iar unii… mor.

  5. Eu

    joi, 11.01.2024 at 15:31

    aveți dreptate..planton 1 orele 22-24… fericiți… planton 2 orele 24-2..și planton 3 orele 2-4…chinuiți, cu somn întrerupt…planton 4 orele 4-6… fericiți…nu știu câți dintre noi adulții am putea adormi la ora 4 sa ne trezim la 5.30 🙈🙈🙈dau câți am putea adormi la 22 da ne trezim la 24 și la ora 2 da adormim..
    inuman 😭

  6. Mark

    joi, 11.01.2024 at 16:41

    He said, he doesn’t want to be there. The school is too tough. His colleagues said he couldn’t adapt.😥😥 There is enough „blame” to go around. Some of which belongs to the parents & instructors for not seeing/hearing the red flags being waved. R.I.P

  7. Eu

    joi, 11.01.2024 at 18:01

    nu știu câți părinți au citit de pe pagina web a colegiului Programul orar…o simpla privire și îți dai seama ce încărcată este viața de elev militar…poate că această nenorocire, Dumnezeu să îl odihnească pe copilașul ăsta, ii va face pe părinți să se gândească să facă un antrenament cu copilul câteva săptămâni înainte de admitere conform acelui program orar… așa vor fi mai conștienți de ce ii așteaptă acolo … că de povesti frumoase e plin târgul 🙏

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax