Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Precizări ale Primăriei Jidvei în legătură cu tezaurul dacic descoperit într-o pădure de pe raza localității

Publicat

Reprezentații Primăriei Jidvei au făcut o serie de precizări legate de tezaurul dacic descoperit întâmplător într-o pădure de pe raza comunei.

Deși tezaurul a fost descoperit în data de 16 august 2022, acestea au ajuns în posesia autorităților județene în luna septembrie. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Jidvei: ”În data de 16 august 2022, la sediul primăriei s-a prezentat domnul Szakacs Jozsef, cel care a găsit monedele din argint într-o pădure din localitatea Jidvei.

În timp ce domnul Szakacs se afla în sediul primărie, domnul primar Trif Alin a luat legătura cu directorul Direcției Județene pentru Cultură Alba, domnul Matei Drâmbărean, care a fost înștiințat în legătură cu descoperirea.

CITEȘTE ȘI: Tezaurul dacic de la Jidvei, lăsat în pădure aproape o lună de la descoperire. Poliția a deschis dosar penal după o postare online

Monedele au rămas la Primăria Jidvei, întocmindu-se și un proces verbal, până în data de 18.08.2022, când un reprezentant al primăriei a mers în Alba Iulia pentru a preda obiectele. Domnul Drâmbărean a refuzat să le primească motivând că este plecat pe teren, iar în instituția pe care o conduce s-a efectuat în acea zi o deratizare și nu este nimeni disponibil pentru a prelua obiectele.

Urmare a celor întâmplate mai sus, reprezentantul primăriei a revenit cu monedele în sediul instituției, unde au fost păstrate la loc sigur până în luna septembrie, atunci când IPJ Alba s-a autosesizat.

Prin urmare, Primăria Jidvei a procedat corect și a încercat predarea tezaurului în termenul prevăzut de lege”, au transmis aceștia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax