Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Precizări de la preşedintele CNAS privind înfiinţarea Centrului de Sănătate Multifuncţional din Ocna Mureş

Publicat

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate susţine înfiinţarea Centrului Multifuncţional Ocna Mureş. A alocat credite bugetare suplimentare necesare pentru acest proiect Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi va asigura acoperirea cheltuielilor de funcţionare de 1,1 milion de lei pe an. Potrivit unui comunicat CNAS, asiguraţii din aceste zone sunt nevoiţi, în prezent, să parcurgă distanţe foarte mari pentru a beneficia de servicii medicale de specialitate.

CNAS consideră absolut necesară organizarea unui astfel de centru, care va avea rolul de asigura asistenţă medicală de specialitate locuitorilor din oraşul Ocna Mureş şi din localităţile limitrofe.

Odată cu desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş, în anul 2011, oamenii puteau apela la spitale aflate la distanţe foarte mari. Municipiul Aiud se afla la o distanţă de aproximativ 22 de km, iar municipiul Alba Iulia este aflat la o distanţă de aproximativ 50 de km.

“Această decizie s-a luat din raţiuni economice şi sociale pentru că nu puteam lăsa fără asistenţă medicală zona Ocna Mureş, o zonă cu o populaţie în jur de 40.000 de oameni. Toate aceste argumente au fost susţinute repetat la nivelul CNAS de vicepreşedintele Consiliului Judetean Alba, domnul Florin Roman, împreună cu senatorul Teodor Atanasiu. De altfel, împreună cu cei doi şi cu specialiştii din cadrul CNAS, am găsit nu doar soluţia de deschidere a Centrului Multifuncţional Ocna Mureş, ci şi soluţii de finanţare”, a precizat Cristian Buşoi, preşedintele CNAS, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate