Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Precizările oficiale ale conducerii AUR, după scandalul excluderii senatoarei Diana Șoșoacă și a deputatului Mihai Lasca

Publicat

Conducerea AUR a transmis un comunicat de presă în care aduce o serie de precizări legate de scandalul retragerii sprijinului politic senatoarei Diana Șoșoacă și al excluderii deputatului Mihai Lasca din partid. 

”În cadrul ședinței Biroului Național de Conducere al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, întrunit statutar în data de 10.02.2021, pe ordinea de zi a fost inclusă și analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleși pe lista AUR, al căror comportament a adus atingere intereselor și imaginii partidului.

În această privință, Biroul Național de Conducere al AUR a decis următoarele:

Excluderea dlui Mihai Lasca din partid. La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală. Trecut său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR.

Retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Șoșoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR.

Continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.

Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcții publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR și care nu acționează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului”.

Citește și: Culisele excluderii senatoarei Diana Șoșoacă din AUR. Discursul ei în Parlament, oprit după un derapaj. Relația cu George Simion

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax