Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectul Dan Simedru a cerut Guvernului deblocarea a peste 200 de posturi nedidactice vacante în şcolile din Alba

Publicat

Prefectul Dan Coriolan Simedru a solicitat Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului deblocarea celor 200,5 posturi nedidactice şi didactice auxiliare vacante din unităţile de învăţământ din judeţul Alba. Din totalul posturilor vacante, cu un sfert, jumătate de normă sau normă întreagă din unităţile de învăţământ, 173 sunt unice. În opinia prefectului judeţului Alba, solicitarea adresată ministerului de resort era necesară, în vederea deblocării posturilor din învăţământ, pentru că majoritatea dintre acestea determină gradul de eficienţă în activitatea şcolilor.

Cele mai multe posturi vacante în învăţământul din Alba sunt cele de îngrijitoare, în număr de 117, urmate de cele 20 de posturi de supraveghetor de noapte, paznic şi portar. În organigramele instituţiilor de învăţământ din Alba, sunt vacante alte 19 posturi de secretar, 10 posturi de bucătar şi ajutor de bucătar, 7 de şofer şi 5 de spălătorese. Conform datelor înaintate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, învăţământul preşcolar este cel mai afectat de această situaţie, funcţionarea corespunzătoare a grădiniţelor cu program prelungit fiind cu greu asigurată, în condiţiile în care nu există îngrijitoare, bucătari sau spălătorese.

„În judeţul Alba, nevoia de şoferi la unităţile de învăţământ, de exemplu, nu este un moft, ci o necesitate. De aceşti 7 şoferi depinde transportul la şcoală şi, deci, accesul la educaţie, al multor elevi. Pentru mine, fiecare cetăţean al judeţului, de la cel mai mic până la cel mai în vârstă, este important. Drepturile preşcolarilor şi elevilor din judeţ trebuie protejate, inclusiv prin astfel de demersuri, cum e şi cel pe care l-am făcut la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru deblocarea unor posturi foarte importante, de ele depinzând însăşi activitatea, care trebuie să fie cât mai eficientă, a acestor instituţii de învăţământ. În condiţiile actuale, cu posturi-cheie vacante şi blocate, personalul existent nu poate compensa deficienţele inevitabile. Solicitarea mea a ajuns pe masa ministrului şi sunt optimist în privinţa răspunsului pe care îl vom primi, pentru că Guvernul României are deschidere spre rezolvarea problemelor cu care se confruntă şcolile şi din acest punct de vedere”, a declarat prefectul Dan Coriolan Simedru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax