Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectul Dănuț Hălălai coordonează intervenția de la fabrica Solina. Laborator mobil adus pentru măsurători în zonă

Publicat

s

Coordonarea acțiunilor de intervenție la fața locului în cazul operațiunilor de stingere a incendiului de la fabrica Solina este realizată de prefectul județului Alba, Dănuț Emil Hălălai și de inspectorul șef al ISU Alba, colonelul Adrian Marius Guia au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

halalai incendiu

Incendiul încă nu a fost stins. Scheletul fostei fabrici încă fumegă sub plăcile prăbușite, iar pompierii își continuă munca.

”În acest sens, preventiv, a fost luată măsura amplasării la fața locului a autolaboratorului Agenției pentru Protecția Mediului Alba pentru prelevare probe legate de calitatea aerului” a transmis ISU Alba.

Vezi și: Incendiul de la fabrica Solina – Supremia: REZULTATELE analizelor realizate de APM Alba cu laboratorul mobil

Practic, activitatea autolaboratorului va consta în prelevarea probelor în proximitatea fabricii, dar și în cea mai apropiată zona populată.

Din informarea APM Alba, până la aceasta oră nu au fost semnalate depășiri ale valorilor de referință!

ISU a emis sâmbătă două alerte cu privire la norul de fum care a rezultat, sfătuind cetățenii din Sebeș, apoi din Alba Iulia, să rămână în case cu geamurile închise. A fost o măsură preventivă luată din cauza cantității foarte mari de fum degajat.

Tot ieri, pe lângă măsurătorile de la fața locului, au fost executate măsurători ale fumului degajat în două puncte: la Oarda și la Lancrăm, respectiv la 6 și la 10 kilometri de amplasament. APM și DSP au liniștit populația transmiând că rezultatele analizelor nu indică un pericol pentru sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 03.02.2019 at 21:44

    Ba da destept prefect avem ! Iti dai seama cate cunostinte trebuie sa ai, ca sa poti coordona un incendiu.Cine dracu a trimis habarnistii de la ISU la un incendiu asa mare ? Astia pentru ce sunt platiti daca un prefect atotstiutor le dau lectii. Ca pe vremea comunistilor. Vine secretarul de partid si da solutia salvatoare. Penibil !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax