Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Incendiul de la fabrica Solina – Supremia: REZULTATELE analizelor realizate de APM Alba cu laboratorul mobil

Publicat

incendiu

Incendiul care a distrus sâmbătă dimineața una dintre cele mai mari fabrici din Județul Alba, Solina (fosta Supremia) nu a degajat substanțe periculoase peste cotele normale, a declarat pentru Alba24, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Alba, Horațiu Clepan.

Vezi și: VIDEO: Cum arată Supremia-Solina după incendiul devastator. Declarația prefectului de Alba despre degajările de fum

Acesta spune că, pe lângă măsurătorile de la fața locului, au fost executate măsurători ale fumului degajat în două puncte: la Oarda și la Lancrăm, respectiv la 6 și la 10 kilometri de amplasament. Pentru aceasta a fost utilizat un laborator mobil aflat în dotarea agenției. 

În urma incendiului a rezultat monoxid de carbon, amoniac, benzen și metanol, însă spune Clepan, nu în cantități care să pună în pericol sănătatea umană.

incendiu

”Singura depasire a fost la cantitatea de metanol, dar e un lucru normal în astfel de situații”, a mai spus Horațiu Clepan.

ISU a emis două alerte cu privire la norul de fum care a rezultat, sfătuind cetățenii din Sebeș, apoi din Alba Iulia, să rămână în case cu geamurile închise. A fost o măsură preventivă luată din cauza cantități foarte mari de fum degajat.

Vezi și: UPDATE: FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Fabrica Solina – Supremia ARDE din temelii! Incendiu de coșmar lângă Alba Iulia

Incendiul a fost anunțat sâmbătă dimineață în jurul orei 06:20. Pompieri din patru județe s-au luptat ore întregi cu flăcările înalte de câțiva metri, care au cuprins întreaga fabrică.

Au ars probabil cantități mari de condimente, materie primă pentru clienții fabricii.

Autoritățile au demarat o anchetă care este în desfășurare, pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea incendiului.

UPDATE:

Informare – DSP Alba

”Ca urmare a producerii incendiului la fabrica de condimente din Alba Iulia, Direcția de SănătatePublică (DSP) Alba este abilitată să vă comunice următoarele:

Agenția pentru ProtecțiaMediului (APM) Alba a efectuat, cu laboratorul mobil, măsurători ale calității aerului în zonele locuite ale cartierului Oarda de Jos din Alba Iulia (pe direcția deplasării norului de fum) și în zonele locuite din Lancrăm, localitate aparținătoare municipiului Sebeș (pe direcția deplasării norului de fum).

După interpretarea buletinelor de analize eliberate de laboratorul mobil al APM Alba, personalul de specialitate din cadrul compartimentului Evaluarea factorilor de risc din mediul de viață și muncă, al DSP Alba, transmite populației că în zonele locuite în care s-au făcut determinări (măsurători), situate pe direcția de deplasare a curenților de aer, calitatea aerului se situează în limite normale și NU EXISTĂ NICI UN PERICOL pentru sănătate”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Paun

    sâmbătă, 02.02.2019 at 16:57

    Cum sa existe pericol? A ars doar patrunjel .. enibahar,chimen …. scortisoara…. moe chiar imi place mirosul.
    Pe cine dracu mintiti iar ????
    Ba da voi aveti impresia ca lumea e proasta???
    Acum e bai mare ca nu mai au astia prafuri sa faca salam si branza.
    Amin

  2. haules baules

    sâmbătă, 02.02.2019 at 23:57

    aha si daca dau foc la un cauciuc vai ca e toxic si ca poluez…dar cand arde mai multe plasticuri si diferite chimicale e sanatos merge sal folosim pe post de oxigen ! daca nu era toxic dc nu sa putat stange iute din cauza ca era doar condimente ? omoara oameni cu condimentele lor !!!

    dar de apa cu care se stinge focul si ajunge inapoi in ampoi ce se vorbeste ?

    peste 2-3 ani nu stie lumea de ce face cancer multi tineri , raspunsul e 2/2/2019 :))

  3. haules baules

    duminică, 03.02.2019 at 08:56

    pai haloo comentariul meu de ce nu apare ? o sa fac plangere pentru cenzura, am dreptul la libera exprimare !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax