Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prefectul de Alba Dănuț Hălălai, DEMIS de Guvern. Prefecţii şi subprefecţii din mai multe judeţe, „concediați”

Publicat

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat joi demiterea mai multor prefecţi. Printre aceștia se numără prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, dar și cei din Arad, Harghita şi Sălaj. Totodată, ministrul a anunţat şi numirea unui subprefect în judeţul Arad.

Demiterea intempenstivă a prefectului de Alba, fără a fi propus un înlocuitor, pare o surprinză, însă, cel mai probabil, reprezentanţii Guvernului nu au dorit ca Dănuţ Hălălai, fost membru de frunte al PSD, să îl întâmpine pe premierul Ludovic Orban în vizita pe care acesta o va face în Alba, duminică, când au loc manifestările dedicate Zilei Naţionale României.

Atribuţiile prefectului vor fi preluate de Nicolae Mera, fost funcţionar în cadrul Instituţiei Prefectului, numit pe post în luna septembrie.

Dănuţ Hălălai va reveni în postul de director al Gărzii de Mediu Alba. Noul prefect de Alba, susţinut de PNL, va fi Nicolae Albu, care, în prezent, este angajat al Poştei Române. În cazul acestuia se derulează proceduri pentru a deveni funcţionar public, condiţie impusă de lege pentru a putea fi numit în funcţia de prefect, scrie adevărul.ro.

„Avem o propunere de încetare a exercitării funcţiei de prefect cu caracter temporar pentru prefectul judeţului Alba, una privind încetarea exercitării cu caracter temporar prin detaşare în condiţiile legii a prefectului din judeţul Arad, doamna Hordea Florentina, încetarea exercitării funcţiei de subprefect în judeţul Arad pentru domnul Damian Vasilica. Pentru judeţul Harghita încetarea exercitării pentru domnul Andrei Jean Adrian. În judeţul Sălaj încetarea exercitării funcţiei de prefect pentru domnul Florian Florin. Totodată, încetarea exercitării funcţiei de prefect al judeţului Suceava de către Monica Elena şi numirea unui subprefect în judeţul Arad, prin detaşare cu caracter temporar, în condiţiile legii, pentru doamna Popa Liliana”, a anunţat Marcel Vela, în timpul şedinţei de Guvern.

sursa: zf.ro, adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jidanul

    vineri, 29.11.2019 at 09:05

    Foarte,foarte bine ca Marcel d-l Vela schimba prefectii si mai ales pe DANUT HALALAI deoarece s-a inconjurat de fosti militieni ….(al din Intregalde) care papa pensie si salar de la stat…Mai sunt si altii precum Marincas…..a lui Alde…Nu va mai satura D-zeu pe unii,ce fugiti in limba dupa bani si functii in loc sa stati la pensie.parca mancati cu 7 guri de hapsani…..Jos cu Halalai……!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax