Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectura Alba: A fost semnalată prezenţa viperelor, în tot mai multe zone din judeţ. Atenţionări pentru turişti

Publicat

v

vipera Instituţia Prefectului Alba anunţă că, în urma semnalării repetate a prezenței viperelor în tot mai multe zone din județ, autoritățile locale și sanitare au luat măsuri pentru aprovizionarea spitalelor cu ser antiviperin.

În prezent dețin aceste vaccinuri spitalele din Abrud, Cîmpeni, Alba Iulia și Sebeș, urmând ca în viitorul apropiat, să se suplimenteze dozele cu ser antiviperin.

”Intenția noastră a vizat achiziționarea de urgență a acestor vaccinuri pentru a trata cu promptitudine și cu competență eventualele cazuri de mușcătură de viperă”, a precizat prefectul Dănuț Emil Hălălai.

Pentru a evita mușcătura de viperă, se recomandă ca turiștii să poarte bocanci de munte, chiar dacă temperatura este ridicată. Persoanele nu trebuie să poarte șlapi sau pantofi sport și de asemenea trebuie să privească atent către zona în care urmează să pășească.

În zonele cu vegetație înaltă, turiștii trebuie sa lovească tufele cu un băț, pentru a alunga viperele care s-ar putea afla în zonă.

În cazul unei mușcături de viperă, care se prezintă ca două întepături la distanţă de 3-4 milimetri distanță, trebuie să sunați la 112 si să încercați să aspirați cat mai mult din sângele prezent, prin stoarcere sau prin folosirea unei seringi tăiate care poate fi folosită ca instrument de vacuumare. Victima trebuie să stea cât mai liniștită, să nu se miște, pentru a evita răspândirea veninului in corp și să aștepte sosirea personalului calificat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax