Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectura Alba: Cabinetul de expertiză medicală de la Cîmpeni îşi va relua activitatea

Publicat

Comisia de expertiză medicală din Cîmpeni îşi va relua activitatea. Anunţul a fost făcut miercuri, de prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Alba. În cadrul şedinţei a mai fost prezentată situaţia cererilor primite la Casa de Pensii pentru drepturi băneşti ale unor cetăţeni germani născuţi în România.

În urma solicitărilor anterioare, prefectul Gheorghe Feneşer a precizat faptul că datorită intevenţiilor la ministerul de resort s-a reuşit transformarea unui post de asistent medical într-unul de doctor, care va fi destinat Comisiei de expertiză medicală Câmpeni.

În aceste zile se organizează concurs pentru ocuparea postului de medic de expertiza la Sebeş, urmând ca în viitorul apropiat să fie organizat şi pentru cel de la Câmpeni.

“Sunt bucuros să informez cetăţenii, că se va relua în curând activitatea la cabinetul de expertiză de la Cîmpeni”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Prefectul a menţionat faptul că este necesar ca angajaţii Casei Judeţene de Pensii să dea dovadă de profesionalism în activitatea de relaţii cu publicul, fără a pune cetăţenii pe drumuri repetate, pentru a prezenta documente necesare soluţionarii solicitărilor acestora.

În cadrul şedinţei au fost discutate modul de acordare şi drepturile de care beneficiază persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945 – Decret Lege nr. 118/1990, activitatea desfăşurată de Casa Judeţeană de Pensii Alba privind soluţionarea dosarelor de pensii comunitare în anul 2013 şi primul semestru 2014 pentru asiguraţii care au realizat stagii de cotizare atât în sistemul public din România cât şi în ţări din UE.

Începând cu luna ianuarie 2014, odată cu punerea în aplicare a Legii nr.211/2013 s-au înregistrat 89 cereri de la cetăţeni germani născuţi în România şi deportaţi în URSS din motive entice, cereri care au fost soluţionate în totalitate de Comisia pentru aplicarea D.L. nr.118/1990, prin emiterea deciziilor de acordare a drepturilor.

Prefectul Gheorghe Feneşer a subliniat faptul că este importantă o mediatizare corespunzătoare a acestor norme legale, pentru ca persoanele în vârstă să poată beneficia de ele. În acest sens a solicitat directorului AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, să se întocmească o  evidenţă a  persoanelor potenţiale beneficiare şi să fie contactate pentru a li se menţiona drepturile de care dispun.

În cursul anului 2013 şi primul semestru al anului 2014 au intrat în evidenţa Casei Judeţene de Pensii – Alba, prin Compartimentul Pensii Internaţionale, în vederea soluţionării, 784 solicitări pentru acordarea drepturilor de pensie comunitară. Pe ţări repartiţia se prezintă astfel: Germania 63,8%, Spania 23,6%, Italia 4,2%, Ungaria 3,5%, Austria 2,7%, alte ţări (Anglia, Grecia, Franţa, Finlanda, Bulgaria, Olanda, Cehia, Suedia, etc.) 2,2%.

În cadrul şedinţei au mai fost discutate probleme ridicate de reprezentanţii asociaţilor de pensionari din judeţ.

În finalul întrunirii, prefectul Gheorghe Feneşer a acceptat invitaţia reprezentanţiilor Asociaţiei “Uioreana” din Ocna Mureş, ca următoarea şedinţă să se desfăşoare în acestă localitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax