Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prefectura Alba: Măsuri pentru sprijinul cetățenilor și autorităților, după inundațiile devastatoare din luna iulie. RAPORT

Publicat

Urmare a inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse în județul Alba în luna iulie 2021, care au produs pagube în 88 de localități din 25 unități administrativ teritoriale, Instituția Prefectului – Județul Alba a întreprins demersuri către Guvernul României și alte instituții centrale în vederea acordării sprijinului pentru înlăturarea efectelor negative și protejării populației sinistrate. 

Astfel, prin Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în perioada 15 – 20 iulie s-au alocat 50.000 litri de motorină; 300 bucăți paturi de cazarmament dotate cu pături, cearșeafuri, perne și fețe de perna; 11.500 litri apă; 3.600 bucăți conserve carne: 5.400 bucăți conserve pateu; 25 căsuțe modulare utilate complet ( Bistra -1; Sohodol – 2; Roșia Montană – 21; Câmpeni – 1); 10 bucăți butelii cu aragaz.

De asemenea, Guvernul României a aprobat repartizarea sumei de 749.000 lei pentru județul Alba în vederea realizării lucrărilor de investiții pentru refacerea și punerea în siguranță a infrastructurii unor unități de învățământ de stat afectate ca urmare a calamităților naturale produse de fenomenele meteorologice și hidrologice înregistrate în luna iulie a.c. Unitățile care beneficiază de fonduri sunt din comuna Ocoliș – Școala Gimnazială și Grădinița cu Program Normal; din comuna Roșia Montană – Școala  Gimnazială ” Cloșca”, din satul Cărpiniș și Școala Gimnazială Gura Roșei și Grădinița cu Program Normal, din satul Gura Roșiei, din comuna Sohodol – Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Sohodol și din orașul Câmpeni – Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – imobil Atelier – școală.

Prin Hotărârea nr. 10 a Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, din data de 28 iulie 2021 a fost aprobată solicitarea Instituției – Prefectului – Județul Alba privind acordarea unui sprijin material costând în 500 metri cubi material lemnos din specia rășinoase, pentru construcții, în vederea sprijinirii persoanelor din UAT– urile din Munții Apuseni care au suferit pierderi materiale în urma inundațiilor produse.

Instituția Prefectului – Județul Alba și Consiliul Județean Alba au înaintat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru finanțarea unor cheltuieli de refacere, reabilitare sau intervenție la infrastructura afectată de inundațiile, alunecările de teren și fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în județul Alba.

Suma totală solicitată este de 31.174.000 lei pentru obiective de infrastructură din administrarea Consiliului Județean Alba și 16 UAT-uri: Abrud, Câmpeni, Zlatna, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Livezile, Lupșa, Ocoliș; Poiana Vadului, Poșaga, Roșia Montană, Sălciua, Săsciori, Sohodol, Șugag.

Totodată, până în prezent, AJPIS Alba a înaintat Ministerului Muncii și Protecției Sociale propuneri  privind acordarea ajutoarelor de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundațiile, alunecările de teren și fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în județul Alba în valoare de 573,500 mii lei pentru 163 familii din Abrud, Câmpeni, Avram Iancu, Ocoliș și Sohodol.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Alba, urmează să fie solicitate ajutoare de urgență și pentru familiile afectate din Bistra și Roșia Montană.

Vezi AICI – Raportul de sinteză întocmit și aprobat la nivelul CJSU Alba, în data de 5 august 2021 (.pdf).  

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax