Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Prefectura Alba verifică legalitatea proiectului de hotărâre prin care s-a decis majorarea taxelor și impozitelor locale începând din 2013

Publicat

Instituția Prefectului Alba intenționează să verifice legalitatea proiectului de hotărâre votat luni de consilierii locali prin care s-a decis majorarea taxelor și impozitelor locale începând cu 2013. Potrivit prefectului, această hotărâre are un impact major asupra vieții cetățenilor așa că  este important să se acorde o mare atențe problemei.

Potrivit Prefecturii Alba, o hotărâre de consiliu devine valabilă doar după ce prefectura verifică legalitatea tuturor actelor normative așadar, cetățenii trebuie să știe că, în cazul în care respectivul proiect prezintă erori de orice fel, acestea vor fi atent analizate.

Vedeți mai jos comunicatul emis de Prefectura Alba:

„Având în vedere faptul că nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2013 a fost stabilit de către Consiliul Local Alba Iulia în cadrul şedinţei extraordinare din data de 7 ianuarie, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba va analiza cu maximă atenţie legalitatea hotărârii adoptate în acest sens de către aleşii locali albaiulieni.

În urma apariţiei în presă a acestui subiect, precum şi a unor discuţii cu unii dintre consilierii locali, motivul pentru care Instituţia Prefectului intenţionează să studieze foarte atent actul normativ votat de Consiliul Local Alba Iulia este acela că adoptarea taxelor şi impozitelor locale are un efect considerabil asupra vieţii tuturor cetăţenilor municipiului Alba Iulia, contribuabili la bugetul local.

„Întrucât presa a făcut public faptul că, ieri, Consiliul Local Alba Iulia a adoptat hotărârea de majorare cu 16,05% a taxelor şi impozitelor locale pe care cetăţenii le vor plăti în 2013 pentru clădiri şi terenuri, dar nu numai, precum şi ca urmare a unor discuţii purtate pe această temă cu unii dintre aleşii locali, Instituţia Prefectului va analiza cu maximă atenţie legalitatea adoptării acestei hotărâri, mai ales că are efect asupra vieţii întregii populaţii a municipiului Alba Iulia. Verificarea legalităţii tuturor hotărârilor adoptate de către consiliile locale este o prioritate permanentă a instituţiei noastre, dar considerăm că trebuie să fim cu toţii foarte atenţi mai ales în cazul hotărârilor foarte importante, care influenţează determinant viaţa cetăţenilor”, a declarat Flaviu Cozuc, prefectul judeţului Alba”.

Precizăm că, aprobarea proiectului de hotărâre privind majoararea taxelor și impozitelor locale nu este văzută cu ochi buni nici de consilierul local liberal Simone Albani. Acesta a făcut pubic faptul că intenționează să atace în contencios administrativ actul normativ pe motiv că acesta a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței, cu doar câteva minute de începerea acesteia. În opinia liberalului, consilierii nu au avut timp să studieze raportul de specialitate al proiectului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax