Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Prefectura atacă în instanță două hotărâri ale Consiliului Local Alba Iulia, legate de finanțarea AIDA-Transport Local

Publicat


STP, autobuz, statie

Instituţia Prefectului Județului Alba a atacat în instanță două hotărâri ale Consiliului Local Alba Iulia, care prevăd alocarea a 19,6 milioane de lei către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local, pe anul 2018 și 2019.

Motivul pentru care cele două hotărâri sunt atacate în contencios administrativ are la bază un litigiu mai vechi dintre Prefectură și Consiliul Local Alba Iulia, care privește prelungirea contractului de transport public local de persoane.

Prefectura Județului Alba a atacat în contencios administrativ, la începutul anului 2019, potrivit reprezentanților instituției, hotărârea numărul 343/2018, a Consiliului Local Alba Iulia.

Hotărârea prevedea prelungirea valabilității contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, încheiat între Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local și STP SA Alba Iulia.

Hotărârea a fost adoptată de către Consiliul Local Alba Iulia, dar a fost atacată de către Prefectură deoarece nu ar fi întrunit numărul necesar de voturi impus de lege. Pentru adoptarea hotărârii erau necesare două treimi din numărul consilierilor locali în funcție, adică 14 voturi, iar hotărârea a fost adoptată cu un număr de 13 voturi.

Între timp, HCL 343/2018 a fost completată printr-o altă hotărâre, HCL 436/2018, dar și aceasta a fost atacată în instanță de către Prefectura Alba.

Momentan, Tribunalul Alba, instanța pe rolul căruia se află procesele, nu a dat încă o decizie în acest sens.

Pe baza celor două hotărâri care au fost atacate în instanță de către Instituția Prefectului, Consiliul Local Alba Iulia a mai adoptat alte două hotărâri: 384/2018 și 505/2018.

Prin HCL 384 s-a aprobat suplimentarea contribuţiei Municipiului Alba Iulia la Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local pe anul 2018, cu suma de 1.400.000 de lei.

Prin HCL 505 s-a aprobat contribuția Municipiului Alba Iulia la Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local pentru anul 2019 în cuantum de 18.204.000 lei.

Considerând că aceste hotărâri au fost luate în baza unor hotârări aprobate în mod nelegal, Instituția Prefectului Alba le-a atacat în contencios administrativ.

Dosarul a fost înregistrat în data de 13 mai și momentan nu a primit un termen de judecată.

 

 

 

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Avea 17 ani când tatăl lui, șofer la Ambulanța din Alba, a fost împușcat la Revoluție. În 30 de ani n-a primit nicio compensație

Publicat

Sute de oameni din toate colțurile țării au ajuns vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție din București, pentru a depune mărturie în dosarul Revoluţiei. Printre aceștia s-a aflat și Mihai, un șofer de autobuz din Alba. Acesta avea doar 17 ani când tatăl său, șofer de Salvare, a fost împușcat în cap în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

23 februarie – Lăsatul Secului pentru carne din Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. Tradiții și obiceiuri înainte de Postul mare

Publicat

duminica infricosatoarei judecati

Lăsatul Secului pentru carne, în 2020 se ține în Duminica Înfricoșatei Judecăți, pe 23 februarie. În toate zonele rurale din țară Lăsatul Secului de Paști joacă un rol extrem de important. La lăsatul secului, înainte de intrarea în Postul Paștelui, în satul tradiţional aveau loc petreceri, fiecare înfruptându-se pe săturate din bucatele de care nu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ALERTĂ METEO: COD ROȘU și PORTOCALIU în ALBA și alte zone din țară. Vânt de până la 180 Km/h la munte

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări COD ROȘU, Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt puternic valabile duminică și luni în județul Alba și alte zone din țară. Pe 24 februarie, în intervalul orar 02:00 – 18:00, în zona montană din județul Alba este COD ROȘU de vânt puternic, cu rafale de peste 140 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Coronavirus în Italia: 11 localități au intrat în carantină. 79 de cazuri, confirmate. Unde pot cere ajutor cetățenii români

Publicat

Este panică în Italia, țară unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate și unde numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc. Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine. Numarul localităților intrate în carantină a ajuns la 11, din zonele Lodi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate