Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prefectura atacă în instanță două hotărâri ale Consiliului Local Alba Iulia, legate de finanțarea AIDA-Transport Local

Publicat

STP, autobuz, statie

Instituţia Prefectului Județului Alba a atacat în instanță două hotărâri ale Consiliului Local Alba Iulia, care prevăd alocarea a 19,6 milioane de lei către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local, pe anul 2018 și 2019.

Motivul pentru care cele două hotărâri sunt atacate în contencios administrativ are la bază un litigiu mai vechi dintre Prefectură și Consiliul Local Alba Iulia, care privește prelungirea contractului de transport public local de persoane.

Prefectura Județului Alba a atacat în contencios administrativ, la începutul anului 2019, potrivit reprezentanților instituției, hotărârea numărul 343/2018, a Consiliului Local Alba Iulia.

Hotărârea prevedea prelungirea valabilității contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, încheiat între Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local și STP SA Alba Iulia.

Hotărârea a fost adoptată de către Consiliul Local Alba Iulia, dar a fost atacată de către Prefectură deoarece nu ar fi întrunit numărul necesar de voturi impus de lege. Pentru adoptarea hotărârii erau necesare două treimi din numărul consilierilor locali în funcție, adică 14 voturi, iar hotărârea a fost adoptată cu un număr de 13 voturi.

Între timp, HCL 343/2018 a fost completată printr-o altă hotărâre, HCL 436/2018, dar și aceasta a fost atacată în instanță de către Prefectura Alba.

Momentan, Tribunalul Alba, instanța pe rolul căruia se află procesele, nu a dat încă o decizie în acest sens.

Pe baza celor două hotărâri care au fost atacate în instanță de către Instituția Prefectului, Consiliul Local Alba Iulia a mai adoptat alte două hotărâri: 384/2018 și 505/2018.

Prin HCL 384 s-a aprobat suplimentarea contribuţiei Municipiului Alba Iulia la Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local pe anul 2018, cu suma de 1.400.000 de lei.

Prin HCL 505 s-a aprobat contribuția Municipiului Alba Iulia la Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local pentru anul 2019 în cuantum de 18.204.000 lei.

Considerând că aceste hotărâri au fost luate în baza unor hotârări aprobate în mod nelegal, Instituția Prefectului Alba le-a atacat în contencios administrativ.

Dosarul a fost înregistrat în data de 13 mai și momentan nu a primit un termen de judecată.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax