Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Prefectura atacă în instanță două hotărâri ale Consiliului Local Alba Iulia, legate de finanțarea AIDA-Transport Local

Publicat


STP, autobuz, statie

Instituţia Prefectului Județului Alba a atacat în instanță două hotărâri ale Consiliului Local Alba Iulia, care prevăd alocarea a 19,6 milioane de lei către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local, pe anul 2018 și 2019.

Motivul pentru care cele două hotărâri sunt atacate în contencios administrativ are la bază un litigiu mai vechi dintre Prefectură și Consiliul Local Alba Iulia, care privește prelungirea contractului de transport public local de persoane.

Prefectura Județului Alba a atacat în contencios administrativ, la începutul anului 2019, potrivit reprezentanților instituției, hotărârea numărul 343/2018, a Consiliului Local Alba Iulia.

Hotărârea prevedea prelungirea valabilității contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, încheiat între Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local și STP SA Alba Iulia.

Hotărârea a fost adoptată de către Consiliul Local Alba Iulia, dar a fost atacată de către Prefectură deoarece nu ar fi întrunit numărul necesar de voturi impus de lege. Pentru adoptarea hotărârii erau necesare două treimi din numărul consilierilor locali în funcție, adică 14 voturi, iar hotărârea a fost adoptată cu un număr de 13 voturi.

Între timp, HCL 343/2018 a fost completată printr-o altă hotărâre, HCL 436/2018, dar și aceasta a fost atacată în instanță de către Prefectura Alba.

Momentan, Tribunalul Alba, instanța pe rolul căruia se află procesele, nu a dat încă o decizie în acest sens.

Pe baza celor două hotărâri care au fost atacate în instanță de către Instituția Prefectului, Consiliul Local Alba Iulia a mai adoptat alte două hotărâri: 384/2018 și 505/2018.

Prin HCL 384 s-a aprobat suplimentarea contribuţiei Municipiului Alba Iulia la Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local pe anul 2018, cu suma de 1.400.000 de lei.

Prin HCL 505 s-a aprobat contribuția Municipiului Alba Iulia la Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local pentru anul 2019 în cuantum de 18.204.000 lei.

Considerând că aceste hotărâri au fost luate în baza unor hotârări aprobate în mod nelegal, Instituția Prefectului Alba le-a atacat în contencios administrativ.

Dosarul a fost înregistrat în data de 13 mai și momentan nu a primit un termen de judecată.

 

 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Peste 300 de șoferi amendați în două zile, pentru folosirea telefonului mobil la volan. Acțiunile Poliției continuă

Publicat

telefon mobil volan

În doar două zile de la intrarea în vigoare a noilor prevederi privind interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv mobil în timpul condusului, polițiștii au aplicat peste 320 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea noilor reglementări, informează IGPR. Potrivit sursei citate, sâmbătă și duminică, la nivel naţional, au fost aplicate 310 sancţiuni, în valoare […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 540 de ani de la victoria de pe ”Câmpul Pâinii”, împotriva expansiunii otomane. Eroii, comemorați la Șibot

Publicat

Câteva sute de persoane au participat, duminică, la comemorarea celor 540 de ani de la bătălia de pe Câmpul Pâinii, considerată ca fiind cea mai importantă victorie a unei armate creștine, purtată împotriva otomanilor în zona Transilvaniei. Evenimentul s-a desfășurat în Șibot, la monumentul dedicat comandantului armatei  lui Matei Corvin, Pavel Chinezu. Manifestarea a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou set de tratamente inovative pentru boli cronice a fost inclus în lista celor decontate de stat

Publicat

medicamente

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice, a anunțat Ministerul Sănătății. Guvernul a aprobat luni, la solicitarea Ministerului Sănătății, hotărârea prin care modifică și completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte, până în 27 octombrie. Cald și soare, apoi frig și ploi. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea va fi caldă până în 21 octombrie, apoi temperaturile vor scădea de la o zi la alta și sunt așteptate ploi. În Transilvania, în intervalul 14 – 21 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate