Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pregătiri finalizate pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor. De joi, locuitorii din Alba vor trebui să răspundă întrebărilor puse de recenzori

Publicat

Autorităţile judeţene din Alba au finalizat pregătirile pentru demararea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, începând cu data de 20 octombrie. Acesta reprezintă acţiunea de stocare şi prelucrare oficială a datelor referitoare la mărimea, distribuţia şi compoziţia populaţiei pe teritoriul ţării, alături de un număr selectat de caracteristici demografice şi sociale ale populaţiei, care produce informaţii referitoare la stocul de locuinţe, odată la fiecare deceniu.

Convenţiile civile cu 2.278 de persoane au fost încheiate, aceştia urmând să-şi desfăşoare activitatea ca recenzori, recenzori şefi, coordonatori sau şefi de circumscripţii în judeţul Alba, iar stocarea şi prelucrarea datelor adunate de aceştia vor avea loc la parterul clădirii în care funcţionează Direcţia Judeţeană de Control în Construcţii Alba.

Recensământul se desfăşoară între 20 şi 31 octombrie, înregistrându-se pe această cale toţi cetăţenii români domiciliaţi în ţară, persoanele de cetăţenie străină sau fără cetăţenie care au domiciliul (reşedinţa permanentă) în România sau o reşedinţă temporară (indiferent de motivul stabilirii: refugiaţi, solicitanţi de azil, solicitanţi de cetăţenie română, străini sosiţi pentru afaceri sau în interes personal), clădirile de locuit, clădirile cu altă destinaţie în care se află locuinţe şi clădirile cu spaţii colective de locuit şi locuinţele ocupate sau neocupate, indiferent de clădirile în care sunt situate şi spaţiile locuite din necesitate.

Pentru informaţii sau nelămuriri, va fi pus la dispoziţie un serviciu de permanenţă la nivelul fiecărei comisii locale, care va funcţiona în intervalul ora 8.00-20.00, pe toată perioada Recensământului. La nivelul Instituţiei Prefectului, numerele de telefon de contact sunt: 0258-811394, 0258-811463 şi 0258-811179.

Puteţi citi aici detalii despre întrebările din chestionarele recensământului.

Andra TOTH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax