Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Pregătiri pentru iarnă, în Apuseni. Primăria Arieșeni a scos la licitație servicii de deszăpezire pe drumurile din stațiune

Publicat

utilaj iarna deszăpezire

Sezonul rece se apropie, iar autoritățile din Munții Apuseni se pregătesc deja pentru deszăpezirea drumurilor. Primăria comunei Arieșeni a lansat recent pe SEAP o licitație privind servicii de înlăturare a zăpezii și gheții de pe drumurile comunale, cu utilaje din doatrea operatorilor economici și personal propriu calificat pentru perioada sezonului rece 2019-2020. Valoarea totală estimată a contractului este de maxim 200.000 de lei.

„În vederea asigurării circulației rutiere pe drumurile comunale în timpul iernii, în condiții de siguranță, sunt necesare de efectuat o serie de activități care să conducă la prevenirea și combaterea poleiului și a înzăpezirii acestora, cât și a unei coordonări corespunzătoare a tuturor acestor acțiuni”, se precizează în caietul de sarcini.

Serviciile solicitate sunt următoarele:

  • îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă a străzilor, aleilor și drumurilor din comună
  • încarcatul și transportul zăpezii sau a gheții rezultată din activitatea de deszăpezire se va realiza cu mijloace utilitare mecanizate
  • împrăștierea materialului antiderapant pentru combaterea poleiului

Locul de prestare a activităților este format din drumurile comunale și sătești, alei pietonale și parcări, aflate în administrarea comunei Arieșeni (inclusiv centrul comunal și parcările aflate la baza pârtiei), și anume în satele: Cobleș, Bubești, Poenița, Fața Lăpuș, Stur, Buciniș, Pătrăhăițești, Galbena, Șteu, Casa de Piatră.

Potrivit caietului de sarcini, acțiunea de deszăpezire se va face imediat ce a început ninsoarea, pentru a evita tasarea zăpezii pe partea carosabilă din cauza traficului.

„Prevenirea înzăpezirii drumurilor se realizează prin patrularea cu utilaje. Această acțiune se desfășoară în timpul ninsorilor liniștite sau când viscolele sunt slabe (intensitatea vântului sub 30 km/h) iar zăpada spulberată nu poate imobiliza utilajele pe drum. În cazul în care intensitatea vântului crește și zăpada este spulberată, utilajele  se vor retrage până la prima localitate sau la baza de deszăpezire, urmând ca acestea să acționeze când condițiile climatice o permit.

Pe timp de viscol nu se va acționa pentru deszăpezire sau patrulare decât în situații cu totul excepționale. Atunci când, datorită surprinderii pe drum a unor persoane, autovehicule sau utilaje de deszăpezire, sunt în pericol vieți omenești, se va acționa în colaborare cu comandamentele județene de deszăpezire în vederea acordării primului ajutor persoanelor afectate”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Valoarea maximă a contractului este de 200.000 de lei, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax