Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pregătiri pentru noul an școlar: Autoritățile locale primesc 100 milioane de euro pentru achiziția de laptopuri și tablete

Publicat

Autoritățile locale vor avea la dispoziție 100 milioane de euro, asigurați din fonduri europene, pentru achiziția a 500.000 de laptopuri și tablete, necesare pentru începerea anului școlar în contextul pandemiei de coronavirus.

Totodată, autorităților locale le vor mai fi alocate 50 milioane euro pentru decontarea materialelor de igienă și protecție sanitară, precum și alte 25 miioane  de euro pentru achiziționarea de containere sanitare sau de suport educațional în localitățile unde nu există rețea de apă și canalizare su infrastructura nu permite organizarea adecvată a cursurilor școlare, a anunțat vineri vicepremierul Raluca Turcan.

Citește și Legea care permite înființarea claselor cu mai puțini elevi, promulgată. Numărul maxim de copii la creșe, grădinițe, școli

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, în Parlament, că în școli va fi necesar portul măștii pentru elevi, pentru profesori și pentru personalul auxiliar, iar acolo unde este nevoie să fie montate despărțitoare de plexiglas în clase.

“În școli este clar că va fi necesar portul măștii pentru elevi, cât și pentru profesori sau personalul auxiliar. Acolo unde e nevoie, să fie despărțitoare de plexiglas în clase, pentru respectara distanțării. Școlile trebuie pregătite cu dezinfectanți la dispoziția elevilor și cadrelor didactice”, a declarat Ludovic Orban,

Câte școli nu au internet

El a precizat că aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet. “Legat de învățământul online, am analizat situația, aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet și împreună cu ANCOM, operatorii de telefonie mobilă și reprezentanții autorităților locale vom găsi soluții pentru a realiza conectarea tuturor școlilor la internet.

De asemenea, MEN a purtat discuții cu furnizori de soluții și va exista posibilitatea de acces gratuit la platformele de educație. Google și Microsoft au pus la dispoziție ajutor”, a explicat premierul.

El a mai declarat că au fost încheiate procedurile pentru achiziționarea a 250.000 de tablete.

“Am încheiat procedurile pentru achiziționarea a 250.000 de tablete. E vorba de 200.000 de laptopuri pentru care asigurăm finanțare. Alocăm o sumă de bani și pentru decontarea autorităților locale pentru achiziția cisternelor sanitare, acolo unde se asigură apă curentă.

Pentru a crește calitatea actului educațional online am organizat și sunt organizate în continuare activități de creștere a competențelor digitale a cadrelor didactice de predare online”, a mai afirmat Orban.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax