Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pregătiri pentru scrutinul intern de la PSD. DUMINICĂ, membrii de partid votează în toate localităţile din judeţul Alba

Publicat

ioan darzu

ioan dirzu Cei aproximativ 8.500 de membri PSD din județul Alba se pregătesc pentru scrutinul intern de duminică, 11 octombrie, care se vor desfășura în fiecare localitate. Organizaţia judeţeană a desemnat comisie electorală cu şapte membri şi la sfârşitul acestei săptămâni pune la punct ultimele detalii de desfăşurare a alegerilor.

Unic candidat pentru funcţia de preşedinte al PSD este Liviu Dragnea, însă pe buletinele de vot membrii de partid pot alege “da” sau “nu”. Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, îi îndeamnă pe social-democraţi să-şi exprime opţiunea.

Duminică, între orele 8.00 şi 20.00, vor avea loc alegeri în toate organizațiile municipale, orăşeneşti şi comunale ale PSD pentru desemnarea preşedintelui partidului.

Organizarea alegerilor se realizează pe trei niveluri: central, județean și local. Comisia Electorală Centrală, formată din 7 membri (președinte, secretar și 5 membri) și un secretariat tehnic, va centraliza procesul verbal al scrutinului intern pentru alegerea președintelui PSD și îl va înainta Congresului PSD, pentru a valida rezultatul scrutinului intern de alegeri.

Comisia Electorală Judeţeană s-a constituit în urma aprobării de către Comitetul Executiv Județean al PSD Alba și este formată din: Dorin Sandea (preşedinte), Marcela Dărămuş (secretar) şi Ovidiu Jidveian, Petru Romi Dragosin, Mircea Trifan, Ioan Florea, Radu Tuhuţ, în calitate de membri.

”Este un moment important în viața Partidului Social Democrat și Organizația Județeană Alba îl tratează ca atare. De aceea, am avut un Comitet Executiv Județean la data de 24 septembrie, în care am luat o hotărâre de a-l sprijini pe domnul Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al PSD și am votat și o recomandare în acest sens. În aceeași structură le-am prezentat colegilor regulamentul de organizare a acestor alegeri, și sunt convins că până pe 11 octombrie totul va fi pus la punct, ca la carte. Îi îndemn pe colegii mei de partid să vină duminică la vot și să își exprime poziția față de candidatul la funcția de președinte al PSD”, a declarat deputatul Ioan Dîrzu, președinte PSD Alba.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, reprezentanţii PSD Alba decid ultimele detalii de organizare a scrutinului în cele 78 de localităţi din Alba. Urnele de vot vor fi amplasate la sediile de partid, primării sau chiar locuinţele președinților de organizaţii, acolo unde este cazul. Cei care un se află în localitatea de domiciliu, duminică, pot vota în altă parte, dacă au acceptul preşedintelui organizaţiei judeţene de partid.

Fiecare reprezentant PSD se prezintă cu buletinul de identitate şi va merge într-o cameră special amenajată unde îşi va exprima votul. Pentru judeţul Alba, încă nu au fost comunicate locaţiile în care sunt amplasate secţiile de vot.

Fiecare organizaţie îşi numără buletinele, îşi face procesul-verbal pe fiecare secţie de votare, le sigilează şi le aduce la sediu. Ulterior, total se centralizează la Bucureşti.

Duminică se va vota doar pentru președinte, restul funcțiilor din partid vor fi stabilite în data de 18 octombrie la şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD, de la Sala Palatului din București.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax