Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prejudiciu de peste 150.000 de lei la o firmă de import autovehicule second-hand din Aiud. Administratorul este cercetat pentru evaziune fiscală

Publicat

Un bărbat de 33 de ani din Aiud, administratorul unei firme care se ocupă cu importul maşinilor second-hand este cercetat pentru evaziune fiscală, după ce poliţiştii au stabilit în contabilitatea societăţii un prejudiciu de peste150.000 de lei la bugetul de stat.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au finalizat, marţi, cercetările într-un dosar penal în care V.C.D. (33 de ani), din Aiud este învinuit de comiterea infracțiunilor de „reţinere şi nevărsarea cu intenţie, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 6 din Legea 241/2005 şi omisiunea evidențierii în acte contabile a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 lit. b din acelaşi act normativ.

Poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada 2008-2010, învinuitul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate importul de autoturisme de mâna a doua, a derulat activităţi comerciale omiţând, în parte, să evidenţieze în contabilitate veniturile realizate. A cauzat astfel un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 153.469 lei.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale, emiterea rechizitoriului şi trimiterea în judecată a administratorului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax