Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premieră în învăţământul românesc: Manuale în format electronic, pentru elevii din clasele I şi a II-a, de la 15 septembrie

Publicat

Elevii claselor I şi a II-a vor avea, la 15 septembrie, manuale noi, inclusiv în format electronic, pentru realizarea cărora au fost primite 16-17 oferte, a declarat, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

„M-am uitat pe o listă. Pentru manualele de clasa I, cred că sunt aproximativ 10 ofertanţi, iar pentru manualele de clasa a II-a cred că am văzut şase-şapte ofertanţi”, a declarat ministrul, care a precizat că miercuri a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor de realizare a manualelor.

Pricopie a dat totodată asigurări că este timp pentru ca manulalele să fie gata la începutul noului an şcolar.

„Evident că la 15 septembrie vom avea cărţi pentru clasa I şi clasa a II-a. Şi cu varianta electronică”, a subliniat el.

Ministrul Educaţiei a precizat că joi începe procesul de evaluare a ofertelor.

Manualele în format electronic reprezintă o premieră în învăţământul românesc.

Procesul de achiziţie a manualelor şcolare noi pentru clasele I şi a II-a, destinate anului şcolar 2014 – 2015, a fost lansată la 8 martie de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Federaţia Editorilor din România şi SC Grand Media Print SRL au depus, în 30 aprilie, contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), care vizau documentaţia privind procedura de atribuire a manualelor realizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul ministerului.

Contestaţiile au fost respinse, decizia CNSC fiind contestată de Federaţia Editorilor din România şi SC Grand Media Print SRL la Curtea de Apel Bucureşti.

În 2 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv, ca nefondate, plângerile împotriva deciziei CNSC privind documentaţia de atribuire a manualelor.

MEN subliniază că continua procesul de modernizare a programelor şcolare şi a conţinuturilor educaţionale, prin introducerea manualelor digitale, începând cu noul an şcolar, iar asta „în pofida tuturor piedicilor venite din partea unor editori”.

foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax