Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premieră medicală în Alba: Îngrijiri paleative, decontate prin CAS, la Hospice Eliana. Alinare pentru pacienții grav bolnavi

Publicat

Premieră în lumea medicală din Alba: Casa Eliana, sau Hospice Eliana semnat un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Alba. Este vorba despre centrul care oferă îngrijiri paleative la domiciliu, pacienților aflați în stare gravă. 

Este un pas foarte important, deoarece până în prezent activitatea centrului, singurul de altfel din Alba, era asigurată din fonduri UE și donații. Doar că fondurile UE erau pe sfârșite, în urmă cu două luni. 

Joi, 14 decembrie, reprezentații Hospice Eliana au anunțat că a fost semnat contractul cu CAS Alba. Asta înseamnă că serviciile vor fi decontate prin casă, și vor fi în continuare gratuite.

Centrul de Îngrijiri Paleative Hospice Eliana din Ciugud este singura entitate din județul Alba care se ocupă gratuit, de pacienții aflați în stadii terminale, mare parte din ei fiind cazuri oncologice.

VEZI ȘI: Oamenii care luptă până în ultima clipă alături de pacienții grav bolnavi din Alba. VIDEO REPORTAJ la Hospice Eliana din Ciugud

Îngrijirile Paleative sunt recomandate de către medicul de familie, sau medicul oncolog.

Ce este îngrijirea paleativă

Un domeniu medical complex, dar slab dezvoltat în țară. Pe scurt se ocupă cu pacienții care sunt grav bolnavi, care au un pronostic rezervat de viață.

De aceștia se ocupă o întreagă echipă: medic, asistent, asistent social, terapeut, psiholog și consilier spiritual.

Medicul evaluează situația pacientului și formează un plan pentru a vedea care sunt nevoile pacienților. Aceștia lucrează cu ei și cu familia lor pentru a-i ajuta să treacă mai ușor prin boală, și în final spre ultimele zile din viață.

Este o definiție dură, dar reală.

De obicei cel mai mult este de lucru la partea mentală și spirituală a pacientului. Alături de familie și de echipa de la Eliana pacientul încearcă să își pună gândurile în pace.

Mai mult de atât, echipa lucrează și cu familia pacientului pentru a-i ajuta și după plecarea acestuia.

Cei care vor să intre în contact cu Ariana și Adrian Roșiu îi pot contacta pe pagina lor de Facebook, ”Hospice Eliana”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 14.12.2023 at 15:51

    Am avut bătrâni şi ştiu ce înseamnă aceste servicii.Un mod simplu şi eficace de a mânca banii ţării. Nu toţi pot face aşa ceva. Interesaţi-vă. A ştiut Mâtieş ceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax