Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premierul Ciolacu: noua lege a pensiilor va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Cu cât vor crește pensiile

Publicat

Noua lege a pensiilor va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024. De la această dată, toate pensiile se măresc cu 13,8%, conform legii, a declarat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu. 

„De la 1 ianuarie, pensiile toate se măresc cu 13,8%, conform legii. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare cu 1 ianuarie. (…)

Într-un fel, eu am devansat Legea pensiilor prin cererea de plată numărul 4, să încercăm să o finalizăm anul acesta, pentru că erau prea multe jaloane în cererea de plată numărul 4 şi să nu mai păţim cum s-a întâmplat cu jalonul în cererea de plată numărul 3.

Nu numai faptul că mai avem foarte puţine jaloane de îndeplinit la cererea de plată numărul 3, am început să închidem foarte multe din cererea de plată numărul 4. Eu legea nu o pitesc, legea va merge în Parlamentul României, pentru că acolo se legiferează”, a declarat Marcel Ciolacu, la Târgul INDAGRA.

Citește și Noua lege a pensiilor: Puncte suplimentare pentru persoanele care au cotizat peste 25 de ani. Noua formulă de calcul

Premierul a explicat că indexarea pensiilor cu 13,8% reprezintă indicele de inflaţie pe anul trecut.

Totodată, Ciolacu a estimat că noua lege a pensiilor va fi trecută prin Parlament până la sfârşitul lunii noiembrie şi a subliniat că aceasta sunt prevede eliminarea unor inechităţi.

„Eu cred că până la sfârşitul lunii noiembrie o să trecem noua lege a pensiilor prin Parlament. Pe urmă, ea va urma să fie pusă în aplicare de la 1 ianuarie. În ea sunt prevăzute închiderea anumitor inechităţi.

O lege a pensiilor nu se poate pune în aplicare instant, trebuie făcut noul soft pe baza legii”, a adăugat premierul.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. NEATU NICOLAE

    duminică, 29.10.2023 at 15:36

    De la 1 ian.2024 rezolvați inechitatile și faceți dreptate la 2,5 milioane pensionari, iar la 1 martie 2024 aplicați indexarea și atunci toată lumea e multumita.

  2. MARICICA CARP

    luni, 30.10.2023 at 19:21

    Sa va fie rușine D le Ciolacu,ați ținut pitită acea lege pentru mamele cu trei si mai mulți copii din 2019 ați votați,a promulgat o, semnat o și data in Monitorul oficial cu aplicare de la 1Septembrie 2023,a venit 1 Septembrie 2023 ați amânat o iarăși cu patru luni până la 1Ianuarie 2024 si acum veniti cu noua lege a pensiilor modificata.In loc de doi ani de copil ați redus la șase luni.Eu vă întreb așa,vi s a părut că era prea mult doi ani?atunci de ce ați dat speranțe femeilor?Asta arata ce cuvânt aveți.SA VA FIE RUȘINE DUMNEAVOASTRĂ SI CELOR DIN PARLAMENT.ASA SI NOI FEMEILE O SĂ NE GÂNDIM DE TREI ORI ÎNAINTE DE A VOTA DACĂ MERITAȚI S AU NU!!!

  3. Padurariu Marian

    marți, 31.10.2023 at 14:27

    conform legii, pensia trebuie mărită cu rata 8nflatiei plus 50% din creșterea salariului mediu brut în anul anterior .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax